Ce faci cand Akismet iti marcheaza comentariile ca SPAM

Din motive care imi raman necunoscute, de cativa ani incoace orice comentariu pe care il postez pe un blog motorizat de WordPress intra automat in folderul de comentarii SPAM daca folosesc in campul Website URL-ul www.ionutpopa.ro. Mi se intampla de fiecare data, indiferent de adresa de email sau numele sub care comentam. Mi se intampla si cand comentam pe propriul blog, deci era clar o problema din punctul meu de vedere cu Akismet, pluginul instalat implicit de WordPress pentru combaterea comentariilor  nedorite.

Am inceput sa cercetez problema acum cativa ani si am gasit o solutie propusa pe mai multe forumuri, si anume de a antrena filtrul Akismet prin marcarea comentariilor intrate in SPAM ca valide. Am facut asta pe site-urile mele pe platforma WordPress si am apelat la cativa prieteni pentru a ma ajuta pe blogurile lor, unde evident nu am acces la moderarea comentariilor. Dupa ce am facut operatiunea pe vreo 7-8 bloguri am asteptat sa vad ce se intampla. Nu ma asteptam la o rezolvare rapida, dar dupa cateva saptamani in care nu s-a intamplat nimic m-am cam lasat pagubas si am inceput sa comentez fara sa mentionez adresa sitului sau am folosit pur si simplu alta adresa.

Akismet - plugin anti comment spam pentru WordPress

Akismet m-a salvat de foarte mult SPAM pana acum

M-am gandit la un moment dat sa folosesc chiar si linkuri scurtate, dar nu mi se pare o solutie corecta, asa ca am renuntat. De curand, de cand am inceput sa scriu mai des pe blog, m-a apucat si ‘setea’ de comentat pe alte bloguri, asa ca m-am lovit de aceeasi problema. Am cautat din nou o solutie, sperand ca cineva a mai descoperit ceva in ultimii ani, dar se pare ca m-am inselat, asa ca am reincercat prima schema, din nou, pe alte situri, sperand ca Akismet sa invete pana la urma ca nu sunt spammer si sa imi lase comentariile in pace, mai ales ca nu pun linkuri in corpul lor (si nu am pus niciodata), o practica care va aprinde cu siguranta o lumina rosie in ‘laboratorul’ Akismet, mai ales daca incluzi mai multe URL-uri intr-un singur comentariu.

Nu cred ca mai e necesar sa va zic, dar nu a functionat nici de data asta. Pana la urma zicea bine Albert Einstein ca nebunia inseamna sa faci acelasi lucru de fiecare data si sa te astepti la rezultate diferite.

Solutia salvatoare

Cum era si de asteptat, solutia tot pe Internet am gasit-o si este una foarte simpla, in caz ti se intampla si tie sa iti intre comentariile in SPAM. Tot ce ai de facut este sa ii contactezi direct pe cei de la Akismet, pe pagina lor de contact. Ai grija sa dai cat mai multe detalii, ca sa iti inteleaga oamenii problema din prima.

Pentru ca citisem de timpi de raspuns de pana la o saptamana m-am pus pe asteptat, insa mi-au raspuns in aceeasi zi, spunandu-mi ca in mod normal nu vad de ce comentariile mele ar intra in spam, asa ca mi-au dat un formular de completat, ca sa simulam postarea unui comentariu si sa vedem ce se intampla. L-am completat imediat si a doua zi am primit raspuns cum ca de acum incolo nu ar trebui sa mai am astfel de probleme, dar ca ar fi bine sa testez. Ceea ce am si facut, pe mai multe bloguri WordPress, si spre marea mea bucurie, am constatat ca problema s-a rezolvat. Am revenit deci in randul non-spammerilor.

Ce a declansat problema?

Pentru foarte mult timp am crezut ca cineva mi-a marcat comentariile ca spam in trecut, in primii ani de viata ai blogului, cand ma contram cu destul de multa lume. M-am gandit mai bine si mi-am dat seama ca nu asta putea fi problema, din moment ce ma contram pe propriul blog, deci nu am comentat pe alte bloguri in contradictoriu (aici ma refer la replici vehemente). Singura explicatie plauzibila care mi-a mai ramas ar fi o simpla eroare de algoritm Akismet. Voi aveti si alte idei, ca sunt curios?

Important insa este ca s-a rezolvat si pot comenta din nou, fara sa-mi fie teama sa mentionez adresa blogului personal.

ABONEAZA-TE PENTRU A PRIMI POSTARILE DIRECT PE EMAIL
Vei fi anuntat zilnic cand public articole noi pe blog!

De asemenea, ai putea dori...

Lasa un comentariu:

Your email address will not be published. Required fields are marked *