Ce poti face cand nu ai inspiratie pentru blog

Stiti probabil sentimentul ala cand va treziti intr-o zi mohorata de weekend, mancati ceva, puneti cafea fierbinte in cana si va asezati la calculator convinsi ca o sa scrieti un post inspirat pe blog, ca apoi sa va uitati indelung la ecranul gol fara sa va vina in minte un subiect pentru acel articol. Cum am promis ca voi scrie mai des pe blog am zis sa abordez azi acest subiect, intr-o zi ploioasa si fara inspiratie.

Ideea o adaugasem in lista de articole din Wunderlist de ceva timp, cu cateva puncte de atins, deci prima solutie la criza de inspiratie este asta: planificarea ideilor pentru articolele viitoare, planificare pe care o faci in clipele in care ai inspiratie bineinteles. Faci deci din timp o lista cu subiecte de abordat, lista pe care o actualizezi de fiecare data cand iti vine in minte o idee noua, fie citind ceva pe Internet, fie vazand ceva pe strada, fie discutand cu cineva. Articolul il scrii cand ai timp sau chef, nu cand iti vine ideea. Astfel te pregatesti pentru acele zile cand nu esti suficient de inspirat pentru a gasi o idee pentru urmatoarea postare, dar esti suficient de motivat sa abordezi un subiect ales anterior.

Apoi intervine scopul tau cand vine vorba de blogul personal: ce inseamna pentru tine “sa faci ceva”? Vrei neaparat sa postezi pe blog un articol? Sau te multumesti si cu actiuni care vor avea efect pe termen mediu si lung? Personal gasesc util uneori sa fac putin research despre subiectele alese anterior, ca atunci cand ma apuc de scris sa am un plan destul de clar despre punctele pe care le voi atinge in text. Imi place bineinteles sa scriu articole cap-coada cand ma simt inspirat, dar materialele cele mai bune ies cand am un cuprins al articolului deja facut.

lipsa inspiratie articole blog

Cercetez bineinteles si ce au scris altii despre subiect, daca este vorba de un subiect de interes general, ocazie cu care analizez si daca pot adauga ceva in plus la ideile deja exprimate de altii. S-ar putea chiar sa ajung la concluzia ca subiectul ar cam trebui abandonat, mai ales in cazul ideilor planificate cu foarte mult timp in urma, care nu mai sunt de actualitate, precum draftul meu de acum 2-3 ani, cand vroiam sa scriu despre televizoarele 3D, cum ca vor disparea de pe piata. Daca il scriam la timpul lui eram profet. Acum e prea tarziu.

Daca nu ai nici idei notate anterior, nici chef de cercetare, poate o idee buna ar fi sa recitesti articolele vechi din blog, sa le actualizezi pe cele care prezinta subiecte inca de interes sau chiar sa stergi materialele care exprima idei in care nu mai crezi. Introspectia este o modalitate de a creste calitatea blogului personal si te poate face chiar o persoana mai buna, analizand ce idei exprimai cu cativa ani in urma. Daca tii la blogul tau, acesta trebuie sa evolueze odata cu tine, si de multe ori face asta fara sa iti dai seama. In cazul meu lipsa de chef din ultimii ani s-a vazut prin lipsa articolelor noi, dar sper ca am lasat acea perioada in urma, asa ca va astept sa reveniti, pentru ca am deja 14 idei noi ce asteapta sa fie asternute pe hartie in saptamanile urmatoare.

ABONEAZA-TE PENTRU A PRIMI POSTARILE DIRECT PE EMAIL
Vei fi anuntat zilnic cand public articole noi pe blog!

De asemenea, ai putea dori...

Lasa un comentariu:

Your email address will not be published. Required fields are marked *