Clinceni Airshow 2015 – primul meu miting aviatic

Mi-au placut de mic avioanele, in special cele militare, insa nu am reusit sa ajung la niciun miting aviatic pana azi, cand am ‘aterizat’ la Clinceni Airshow, editia 2015 a spectacolului aviatic organizat anual de Aeroclubul Romaniei la Aeroclubul Aurel Vlaicu din Clinceni, langa Bucuresti [harta]. Intrarea este mereu gratuita, tot ce trebuie sa faci este sa ajungi acolo. In spiritul lucrului bine facut, am plecat de acasa la jumatate de ora dupa ce a inceput spectacolul, si am facut pe drum aproape doua ore, drumul spre Bragadiru fiind foarte aglomerat, pentru ca toata lumea mergea in acelasi loc.

Fiind gandit ca un spectacol acrobatic pentru copii, am vazut cativa kinderi in masinile din trafic care se jucau pe bancheta din spate cu niste machete de avioane, nerabdatori sa ajunga la spectacol. Frumos. Am profitat de o scurtatura la un moment dat si am parcat in camp, cam la un kilometru de locul actiunii, pe care nu aveai cum sa-l ratezi, tinand cont de directia de unde veneau avioanele si zgomotul produs de multime. Au venit la miting cel putin 4000 de masini, conform spuselor unui militar care dirija ultimele masini sa parcheze in camp.

Cred ca v-am creat deja impresia de aglomeratie, zgomot, fum de mici si miros de bere la pahar de plastic, insa pot spune ca lumea s-a comportat foarte civilizat la eveniment, poate si pentru ca erau foarte multi parinti veniti cu copii sa asiste la spectacol. Spatiul nu a fost o problema, reusind sa ajung foarte usor in prima linie, fara sa dau din coate. Am reusit sa trag cateva poze cu obiectivul meu aproape lipsit de zoom si cu filtrul ND lasat acasa de lene.

Personal am fost impresionat cel mai mult de prestatia celor de la Hawks of Romania, in special capitanul formatiei, care a trecut razant pe langa sol cu avionul intr-un fel de derapaj controlat (altfel nu stiu cum sa explic). Trebuie sa recunosc ca m-a incercat putin si sentimentul mandriei nationale cand i-am vazut pe parasutistii de la Blue Wings Romania coborand cu un steag tricolor de 400 metri patrati.

Planoarele celor de la White Wings m-au facut sa uit ca vorbim de aparate de zbor fara motor, reusind sa danseze pe cer minute bune pana la aterizarea lina pe iarba verde a aerodromului. Cei mai simpatici au fost insa Iacarii Acrobati / Aerobatic Yakers, care au zburat impreauna cu niste ursuleti de plus asezati cuminti pe locurile din spate ale celor doua avioane Yak 52.

Un moment interesant a fost prima trecere aproape de public a avioanelor, cand am simtit o caldura pe fata si mi-am zis ca e ceva in neregula, ca apoi intr-o fractiune de secunda sa aud si bubuitura produsa de explozia controlata care facea parte din spectacol. Exploziile urmatoare am reusit sa le prind in cadru, intelegand ca sunt anuntate cu cateva secunde inainte sa aiba loc prin sunetul unei alarme aeriene.

M-am simtit foarte bine la Clinceni Airshow si abia astept sa merg la urmatorul show aerian, BIAS 2015, pe 20 iunie la Aeroportul Baneasa. Update: puteti citi si articolul despre BIAS 2015.

ABONEAZA-TE PENTRU A PRIMI POSTARILE DIRECT PE EMAIL
Vei fi anuntat zilnic cand public articole noi pe blog!

De asemenea, ai putea dori...

Lasa un comentariu:

Your email address will not be published. Required fields are marked *