Camerele de supraveghere: realitatea cotidiana bate filmul

Cu totii stim documentarele cu sistemul de supraveghere video din Londra, difuzate din cand in cand pe Discovery. Avantajele sunt nenumarate, iar dezavantajele nu exista atat timp cat nimeni nu incearca sa foloseasca sistemul in alt scop decat cel pentru care a fost conceput.

Si la noi incep sa apara astfel de sisteme, dar n-am auzit inca de vreo directie strategica, adica suntem practic in teste. Victor Kapra s-a lovit deja de inutilitatea acestor sisteme, masina sa fiind furata acum 2 luni, nefiind gasita nici in clipa de azi. Sincer nici nu ma asteptam sa se intample altceva cu sistemele astea video, atat timp cat nimeni nu isi da silinta.

Sper ca in viitor sistemul sa functioneze si lui Victor sa ii fie gasita masina, sa nu fie nevoie sa isi faca singur dreptate in stil Rambo, sa nu fie nevoie apeleze la comunitatea bloggerilor pentru o masina furata. Asta cred ca este diferenta intre o societate civilizata si una aspiranta, ca a noastra. Mai avem mult pana sa mearga lucrurile ca pe roate in Romania, asta daca cei de sus isi doresc asa ceva… Eh, poate in 2008

ABONEAZA-TE PENTRU A PRIMI POSTARILE DIRECT PE EMAIL
Vei fi anuntat zilnic cand public articole noi pe blog!

De asemenea, ai putea dori...

3 răspunsuri

 1. zamolxis says:

  "avantajele sunt nenum?rate"?!?
  Chiar crezi asta?

 2. Ionut Popa says:

  Daca este folosit pentru depistarea raufacatorilor un sistem de supraveghere video este foarte eficient, daca nu, doar incalca intimitatea oamenilor.

 3. Cornelia Constantin says:

  Camerele de supraveghere sunt foarte bune pentru uz personal. Nu stiu la scara mai mare, depinde de prea multe persoane si de prea multe legi. Dar daca vrei sa-ti filmezi masina in parcare, pune-ti camere ip, ca astea https://www.supermisto.ro/camere-ip-wireless/

Lasa un comentariu:

Your email address will not be published. Required fields are marked *