Cum am ajuns sa folosesc iar Firefox din cauza Chrome

Pentru foarte mult timp am fost fan Firefox, in special din cauza extensiilor pe care le puteai instala (fata de Internet Explorer), dar de cand Google a lansat Chrome am cam trecut la noul brower. Chrome este mai rapid, consuma mai putine resurse si se sincronizeaza excelent intre toate dispozitivele tale unde este logat cu acelasi cont Google.

Cel putin asta e povestea oficiala. Intre timp Chrome mananca foarte mult RAM, e mai incet, crapa din cand in cand si tot asa. Firefox intre timp si-a mai rezolvat din probleme, dar este in urma fata de Chrome, motiv pentru care nici nu l-am mai deschis de cel putin cateva luni, nici macar din greseala.

Asta pana saptamana trecuta, cand subit Chrome a inceput sa-mi manance 25% din procesor (adica un nucleu din cele 4), motiv pentru care am trecut inapoi la Firefox. Mi-a fost putin greu sa ma adaptez la inceput, recunosc, dar era si de de asteptat.

Ce ma enerveaza in continuare la Firefox

  • In continuare Firefox creeaza senzatia ca este mai lent decat Chrome, de la felul in care se deschid site-urile pana la cursivitatea cu care lansezi un nou tab si trecerea intre tab-urile existente
  • La fiecare update al unei extensii sau adaugari de extensii noi trebuie sa repornesti browserul
  • A inceput si Mozilla sa lanseze tone de versiuni de Firefox pe an (metoda Chrome), care nu aduc imbunatatiri vizibile fata de versiunea anterioara

Cum rezolvi problema ocuparii procesorului in Chrome

Sa revenim insa la problema mea, cea cu ocuparea procesorului. Puteti oricand vizualiza cat RAM si procesor ocupa tab-urile, extensiile si diversele componente ale Chrome din task managerul accesibil in Options – View Backgroud Pages. Deci puteti identifica usor cand problema vine de la o extensie sau pagina deschisa, insa in cazul in care procesul consumator este cel numit Browser atunci aveti doua optiuni: sa asteptati ca Google sa rezolva problema in urmatoarea versiune de Chrome sau sa instalati Chrome Beta.

Chrome task manager

Chrome task manager

Cum nu am rabdare am optat pentru a doua optiune, care mi-a si rezolvat problema. Cu toate astea o sa incerc sa folosesc in paralel si Firefox, doar pentru ca nu sunt in relatii asa de bune cu Google :)

ABONEAZA-TE PENTRU A PRIMI POSTARILE DIRECT PE EMAIL
Vei fi anuntat zilnic cand public articole noi pe blog!

De asemenea, ai putea dori...

Lasa un comentariu:

Your email address will not be published. Required fields are marked *