Eu consider cutia de viteze manuala inutila

Stiu ca suna a blasfemie pentru multi soferi macho din Romania, dar cutia manuala e inutila pe masinile normale pe care le conducem in viata de zi cu zi. Isi are ea poate rolul la camioane, pe masinile de Formula 1 si Raliu, dar pentru omul de rand e doar un mod de a ‘mesteca la mamaliga’.

Toata lumea vorbeste de control, de placerea de a conduce samd, dar nu tin minte multi soferi romani care dupa un drum de cateva sute de kilometri se dau jos din masina si zic ‘mama ce misto a fost condusul’. Toti se dau jos obositi si un pachet de nervi, deci placerea condusului e vrajeala. Daca la un drum din 10 mergeti pe un traseu virajat si vreti sa va simtiti bine luati atunci o automata cu functie de schimbare manuala a treptelor de viteza.

In plus cred ca este mai sigur sa stai cu doua maini pe volan. Cati din voi mergeti cu o mana pe schimbator, in special in oras? Eu stiu ca fac asta. Cutia automata exploateaza mai bine masina, scade riscurile asociate cu mersul subturat sau prea turat si e mult mai comoda in traficul bara la bara din Bucuresti.

In plus majoritatea masinilor sport incep sa fie dotate exclusiv cu cutii automate. Din motive de performanta, dar si de comoditate zic eu. Nu cred ca oricine isi permite in Lamborghini stie sa il si conduca fara sa distruga ambreiajul sau sa mai strice cine stie ce altceva.

In conditiile in care societatea noastra tinde spre simplificare, cred cu tarie ca urmatorul pas logic este cutia automata, adica adoptarea in masa, cum se intampla in continentul Nord American; desi nici acolo nu se vand 90% cutii manuale, contrar cu ceea ce cred europenii.

Cutiile manuale nu au sens. Votez pentru automata

Cutiile manuale nu au sens. Votez pentru automata

PS. Vorbesc de cutii automate bune, nu porcariile robotizate de la producatorii francezi sau cele de la Opel. Alea chiar te fac sa iti doresti o manuala.

ABONEAZA-TE PENTRU A PRIMI POSTARILE DIRECT PE EMAIL
Vei fi anuntat zilnic cand public articole noi pe blog!

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. Manuel says:

    CarlaVara aceasta au fost puratte zilnic een loc de papucei de casă. Au avut bulinuţe cauciucate pe tălpi şi su fost perfecte pentru a le proteja pe fete de alunecare. cen ultimele săptăme2ni au dispărut şi bulinuţele, tocite de la ate2ta umblat şi căţărat Plus că au fost cadou de la o mătuşică dragă nouă, deci un motiv een plus să le păstrăm.

Lasa un comentariu:

Your email address will not be published. Required fields are marked *