Filme inspirate din fapte (prea) reale

Am văzut zilele trecute câteva filme inspirate din fapte reale. De ce? Pentru că am sperat să fiu scutit de porcării hollywoodiene, filme făcute doar pentru a aduce bani. Pot să vă zic de pe acum că am rezolvat problema doar parţial, şi nu neapărat din cauza filmului în sine ci datorită poveştii, care de multe ori pare desprinsă dintr-o carte proastă sau conţine personaje neveridic de idioate.

Atât de idioate încât nici Wikipedia nu te convinge 100%. Să le luăm pe rând:

Bernie

Jack Black nu este actorul meu de comedie preferat, nici pe departe, iar clasificarea lui Bernie ca film de comedie mi se pare o exagerare. Crima/Dramă cred că este cea mai bună clasificare despre un lucrător la pompele funebre care era îndrăgit de toţi locuitorii oraşului Carthage din Texas, atât de îndrăgit încât procesul pentru uciderea unei văduve căreia i-a cam tocat banii timp de 9 luni cât a ascuns faptul că era moartă  a trebuit mutat în alt oraş, pentru a garanta un juriu corect, care nu ar fi fost părtinitor faţă de Bernie.

Film ciudat, dar primeşte puncte în plus pentru că povestea chiar s-a întâmplat.

Fargo

Până să văd cel de-al treilea film din listă am crezut că povestea din Fargo este cea mai uluitoare, gen “film cu proşti”, dar aparent nu aveam de-a face cu o poveste 100% adevărată, ci o combinaţie de două poveşti, cu răpiri, răscumpărări şi multe crime petrecute la temperaturi sub zero grade.

Pain and Gain

Povestea din Pain and Gain este atât de uluitoare încât pe parcursul filmului mai apare “this is still a true story”. Nişte culturişti fără prea multă minte se apucă de răpit persoane bogate pe care le obligă să semneze acte prin care le cedează casele, banii şi maşinile. Ţineţi minte, vorbim de culturişti, deci ce poate să se întâmple…

Pain and Gain

Pain and Gain

Alte recomandări

Fargo şi Pain and Gain vi le recomand cu căldură, precum şi The Iceman şi Into the Wild, filme inspirate după personaje reale, dar mult mai serioase decât cele enumerate mai devreme. Iar dacă chiar vreţi să fiţi mişcaţi uitaţi-vă şi la The Diving Bell and the Butterfly.

Dacă aveţi şi voi astfel de filme după evenimente şi personaje reale, care merită vizionate vă rog să le amintiţi în comentarii.

ABONEAZA-TE PENTRU A PRIMI POSTARILE DIRECT PE EMAIL
Vei fi anuntat zilnic cand public articole noi pe blog!

De asemenea, ai putea dori...

2 răspunsuri

  1. Am vazut The Iceman, superb filmul, il recomand cu caldura.

  2. Stop fumat says:

    Pain and Gain a fost minunat! Si cand te gandesti ca se poate intampla si in viata de zi cu zi ma ia cu fiori… Il recomand cu cea mai mare placere. Merita vazut!

Lasa un comentariu:

Your email address will not be published. Required fields are marked *