Am fost la piesa de teatru cu actori amatori si mi-a placut

In mod normal gasesc greu motive sa ma trezesc duminica de dimineata, insa azi am facut-o pentru ca am vrut sa dau curs invitatiei unui prieten de a viziona o piesa de teatru cu actori amatori, nu pentru ca sunt mare iubitor de teatru, ci pentru ca acel prieten urma sa urce pe scena. Piesa se cheama “Stele pe cerul diminetii” si spectacolul s-a tinut la Godot Cafe-Teatru in Centrul Vechi. Toti actorii de pe scena sunt cursanti la Victoria Art, spectacolul fiind obiectivul cursului de actorie de trei luni, la care oricine se poate inscrie.

Din ce am inteles din discutiile de dupa, piesa s-a tinut in varianta mai scurta, probabil pentru a se incadra in timpul alocat de Godot, insa cred ca asta este unul din motivele pentru ca mi-a placut. Piesele de doua ore ma plictisesc daca nu sunt comedii, iar comediile nu tin de obicei asa de mult, deci intelegeti unde e problema. “Stele pe cerul diminetii” este mai mult drama, cu putin umor, iar interpretarea amatoriceasca a fost la inaltime din punctul meu de vedere tot amatoricesc.

Piesa de teatru Stele pe cerul diminetii

Piesa de teatru Stele pe cerul diminetii

Mi-a placut naturaletea jocului actoricesc, mult mai putin teatral decat ce am vazut la piesele cu actori profesionisti. In plus, fiecare spectacol difera putin, pentru ca se mai improvizeaza dialogul daca se sar replici sau se uita actiuni. Am aflat toate lucrurile aceastea in discutiile de dupa la terasa de langa teatru, unde am poposit pentru cateva cafele cu toti membrii echipei. Astfel de interactiune este aproape imposibila in cazul spectacolelor profesioniste, deci nu pot decat sa ma bucur de experienta.

Toti cei implicati sunt actori amatori care nu tin neaparat sa faca din actorie o cariera, ci vor sa se dezvolte personal si sa se simta bine. Din discutii am inteles ca ai nevoie oricum de diploma de la Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica (UNATC) pentru a putea aspira la o cariera de actor. Daca va intereseaza astfel de prestatii aruncati un ochi din cand in cand pe pagina de Facebook a scolii de actorie Victoria Art, pentru ca acolo sunt anuntate datele importante pentru spectacolele viitoare. Poate ne vedem la cafeaua de dupa spectacol.

ABONEAZA-TE PENTRU A PRIMI POSTARILE DIRECT PE EMAIL
Vei fi anuntat zilnic cand public articole noi pe blog!

De asemenea, ai putea dori...

Lasa un comentariu:

Your email address will not be published. Required fields are marked *