Better Call Saul sau Breaking Bad: care serial e mai bun?

M-am bucurat cand am auzit ca Vince Gilligan, realizatorul serialului Breaking Bad, s-a apucat de Better Call Saul, un fel de prequel din punct de vedere cronologic, cu Bob Odenkirk in rol principal, adica acelasi avocatul neortodox, Saul Goodman, din prima serie. Din echipa lui Better Call Saul fac parte multe nume care au fost implicate in prima serie, deci sanse foarte mari sa avem parte de inca un serial TV de calitate, chiar daca vorbim un un rating pentru audiente de la 14 ani in sus, deci din start un handicap in fata serialelor de cablu produse de HBO, Showtime, care se adreseaza audientelor mature.

Cum sunt inca un mare devorator de seriale, desi jur de ani buni ca ma las, sunt la zi cu Better Call Saul. Iti zic de pe acum ca imi place, ca sa nu stai sa citesti pana la capat. Din pacate observ aceeasi situatie ca atunci cand am fost sa vad al doilea Batman, The Dark Knight si am fost usor dezamagit, din cauza asteptatilor prea mari. Nu pot zice ca e ceva in neregula, ci pur si simplu este greu sa calci pe urmele unui serial ca Breaking Bad, in care Bryan Cranston si Aaron Paul au reusit sa dea o prestatie dramatica excelenta in rolurile lui Walter White si Jesse Pinkman.

Seriale TV: Better Call Saul sau Breaking Bad

Bob Odenkirk este pur si simplu un alt fel de actor, putin mai distractiv, dar foarte bun de altfel, care in Better Call Saul trebuie sa poarte singur pe umeri povara intreagii povesti. Ca si in Breaking Bad, scenele se deruleaza destul de incet, dar asta nu ma deranjeaza in vreun fel. Multi cunoscuti care au incercat sa vada primul serial s-au plans de scenele lungi in care se misca un punct mic pe ecran timp de doua minute, dar mie imi cam lipseste lucrul asta in noul serial, care a schimbat directorul de imagine initial, pe Michael Slovis, iar acest lucru se simte in fiecare cadru, daca ma intrebi pe mine.

Este prea devreme insa sa tragem concluzii, mai ales ca noua serie este inca la inceput, si Saul Goodman inca foloseste numele de nastere, Jimmy McGill, deci mai sunt multe lucruri de explicat in evolutia sa de la esroc la avocat slinos. Eu sper sa avem parte de o poveste frumoasa, plina de neprevazut si situatii ciudate, aparent fara scapare, cum a fost cazul si cu Breaking Bad, un serial in Top 10 al preferintelor personale.

Cam asta e parerea mea pana acum. Voua celor care ati vazut primele episoade, ce impresie v-a facut Better Call Saul?

ABONEAZA-TE PENTRU A PRIMI POSTARILE DIRECT PE EMAIL
Vei fi anuntat zilnic cand public articole noi pe blog!

De asemenea, ai putea dori...

Lasa un comentariu:

Your email address will not be published. Required fields are marked *