Tapet Anti-WiFi, asta da decoratiune interioara

De vreo 10 ani de cand lucrez in domeniul gadgeturilor (nu stiu cum altfel sa caracterizez mai bine ceea ce fac) am vazut cum lumea noastra digitala se schimba drastic, de la desktop la laptop si apoi la tablete, deci nu prea sunt multe lucruri noi care sa ma uimeasca.

Azi insa am dat de o minunatie destul de low-tech dar foarte utila: tapetul anti-WiFi care blocheaza undele radio emise de dispozitivele din standardul iEEE 802.11. De ce e util? Pentru ca iti poti tapeta peretii exteriori ai apartamentului astfel incat vecinii sa nu mai aiba nicio sansa sa iti vada reteaua wireless.

Deci sanse mai putine sa iti sparga cineva parola “Password1”, cea mai folosita din lume daca tin bine minte. La mine in bloc sunt extrem de multe retele wireless si din cauza asta exista foarte multe interferente care duc la deconectarea de la retea a iPad-ului, telefonului, sau calculatorului amplasat in alta camera, nu in cea cu routerul wireless.

Tapet anti-wireless

Tapet anti-wireless

Deci efectul tapetului anti-wireless nu este doar de securitate, dar si de performanta. Din ce am citit tapetul este acoperit cu un model special proiectat sa interfereze cu frecventele WiFi (2.5 si 5 GHz). Pretul nu o sa fie deloc prohibitiv, si se poate chiar aplica un strat de vopsea peste tapet daca nu va place modelul. Ce nu e OK este faptul ca trebuie tapetat atat tavanul cat si podeaua si ferestrele (daca vrei sa fii izolat complet). Sunt curios daca undele wireless se opresc in tapet sau se reflecta inapoi, dar nu am reusit sa aflu raspunsul la dilema mea.

ABONEAZA-TE PENTRU A PRIMI POSTARILE DIRECT PE EMAIL
Vei fi anuntat zilnic cand public articole noi pe blog!

De asemenea, ai putea dori...

Lasa un comentariu:

Your email address will not be published. Required fields are marked *