Terminator Salvation – Sfarsitul chiar a inceput acum

Exista filme bune si serii bune de filme. Pentru mine, generatia Stallone, VanDamme si Schwartzenegger, Terminator este o serie buna, pornita de la o idee necopiata din vreun roman SF. Este lesne in acest caz de inteles de ce am asteptat cu nerabdare anul acesta Terminator Salvation, al patrulea titlu al seriei si totodata primul care nu il are ca erou pe Arnold.

Eu nu ma duc prea des la cinema, dar pentru Terminator Salvationam am zis ca merita efortul. Am fost chiar la Avanpremiera la CinemaPRO, unde am vazut prima oara un film cu proiectie digitala. Diferenta de 2-3 RON la bilet pot sa zic ca merita, calitatea imaginii fiind impecabila. Dar sa lasam la o parte experienta cinematografica si sa revenim la esenta filmului. Este prost spus esenta, pentru ca am plecat dezamagit.

Asteptarile erau mari ce-i drept, dar ca sa nu repet lectia de anul trecut cu Batman: The Dark Knight am incercat sa nu citesc review-uri pe net, sa nu vad documentare si sa ignor nota IMDB, care a inceput de la 8.5 si acum se apropie de 7 sau faptul ca regizorul celui de-al patrulea film este acelasi cu cel care a realizat Charlieâ??s Angels, un film care nu necesita niciun comentariu pentru cunoscatori.

Diferite tipuri de Terminatori

Diferite tipuri de Terminatori

Ce a stricat cel mai mult filmul? Nu a fost Christian Bale ci scenariul. Dupa parerea mea faptul ca a incercat sa fie ceva cu totul nou, sa prezinte o noua parte a universului Terminator, dar in acelasi timp sa faca legatura cu celelalte filme ale seriei a creat prea multa confuzie in firul epic al filmului. A fost ca un fel de Windows Vista, care din cauza deciziilor de a pastra anumite compatibilitati cu versiunile vechi a ajuns un produs urat de toti si iubit de foarte putini. Mi s-au parut introduse cu forta diverse replici din seria veche. Dar nu replicile au fost problema cea mai mare cat sfarsitul tipic hollywoodian, cu un happy ending care nu se regaseste si in titlurile precedente.

Pacat ca s-a terminat si serialul Terminator: The Sarah Connor Chronicles, pacat ca Terminator Salvation nu a insemnat salvarea seriei. Nici gandul ca Terminator 5 ar putea sa apara in 2011 nu ma incanta prea tare, dar speranta moare ultima.

ABONEAZA-TE PENTRU A PRIMI POSTARILE DIRECT PE EMAIL
Vei fi anuntat zilnic cand public articole noi pe blog!

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. marius says:

    schwarzenegger…anyway,un film de duzina,de hbo,tv..doua greseli au facut,lipsa lui arnold si lipsa lui j.cameron..pplus,l au dat pe mana lui mcg sau cum lo chema,wrong decision..oricum,slabut..dupa 18 ani ma asteptam la alte efecte speciale si mai ales la un personaj cu carisma..pace

Lasa un comentariu:

Your email address will not be published. Required fields are marked *