Cu bicicleta langa Bucuresti: traseu in zona Crevedia – Buftea

Cred ca azi a fost primul weekend cu vreme foarte frumoasa pe 2015. Am avut de decis intre Dreamhack si iesit cu bicicleta. Dupa ce m-am jucat toata saptamana GTA 5 am zis ca n-ar fi o ideea rea sa mai las putin jocurile, asa ca am ‘incalecat pe-o sa’ si am purces la drum spre Buftea, pentru ca am gasit o mentiune pe net despre un traseu in zona Crevedia – Ciocanesti.

Am plecat ca niste adevarati campioni care s-au trezit la ora 11:00, adica pe la 14:00, si am facut 40-45 de minute pana la Domeniul Stirbey. A fost aglomerat doar in zona Palatului Mogosoaia si pe Bulevardul Bucurestii Noi, unde Sfanta Parascheva lucreaza din greu la viitoarele statii de metrou.

La Buftea am parcat foarte aproape de malul lacului, intr-o parcare incapatoare fara plata pe Aleea cu Brazi. Acolo se poate sta foarte frumos si la un picnic pentru ca nu este foarte aglomerat. Nu am vazut insa masute unde sa poti sta, deci neaparat sa va aduceti o patura.

Lacul Buftea: Aleea cu Brazi

Lacul Buftea: Aleea cu Brazi

Nu am stat la povesti si am plecat la drum. Plecasem cu un traseu de aproximativ 15 km in cap, dar am facut in total 25-30 km in vreo 3 ore, cu tot cu opriri de baut apa si mancat, deci am mers lejer. Daca viitoare poate ne si cronometram si marcam traseul, daca ne tine bateria la telefon. Traseul aproximativ ne-a dus prin Manastirea – Darza – Crevedia – Samurcasi – Ciocanesti si inapoi prin Samurcasi – Buftea.

Am dat o fuga scurta, tot cu bicicleta, pe la Palatul Stirbey. Parcul destul de mic e numai bun pentru batut la pas. Daca esti cu cei mici o sa fie probabil captivati de caii de acolo. Daca esti cu foamea in burta ai unde sa te asezi la o masa la restaurantul palatului, insa nu pot sa va zic nimic despre mancare, preturi si servire, pentru ca noi am preferat sa stam la un picnic direct pe iarba. Per total o foarte frumoasa duminica de aprilie.

Lacul Buftea: Panorama de pe un pod

Pentru doritori am pus mai jos harta aproximativa a traseului pe care l-am urmat. Singurele zone neasfaltate au fost de la Oficiul Postal Crevedia pana la intersectia cu drumul 701B, cel care trece pe langa Avicola Crevedia si o parte din linia dreapta de la Monarch Cafe din Ciocanesti pana la Samurcasi. Prima zona cred ca este greu de traversat daca a plouat recent, insa drumul 77A era pietruit cum trebuie, deci cred ca se poate merge si dupa ploaie.

Un lucru este clar: o sa ma mai duc in zona pentru ca este frumos, aproape de Bucuresti, nu este extrem de aglomerat, foarte putini caini si foarte multe drumuri asfaltate pe care poti sa mergi. Eu nu sunt un mare fan off-road si bicicleta mea nu pare a fi suficient de rezistenta pentru 30-40 km prin drum accidentat, chiar daca este mountain bike. Nivelul de dificultate al traseului este mic, cu putine pante, deci recomandat incepatorilor si celor care vor sa mearga mai mult in regim de plimbare.

Cei care ati mai fost prin zona puteti lasa un comentariu cu drumurile si comunele prin care se mai poate merge, ca sa nu ne plictisim data viitoare :)

ABONEAZA-TE PENTRU A PRIMI POSTARILE DIRECT PE EMAIL
Vei fi anuntat zilnic cand public articole noi pe blog!

De asemenea, ai putea dori...

Lasa un comentariu:

Your email address will not be published. Required fields are marked *