Despre Ionuț-Alexandru Popa

Ionut Popa, adica eu

EN: I’m a writer and Editor-in-Chief at BinaryFork. I am passionate about technology, science, space exploration, and movies. I started writing about tech more than 20 years ago, after graduating in Computer Science.

RO: Sunt editor și redactor-șef la BinaryFork. Sunt pasionat de tehnologie, știință, explorare spațială și filme. Am început să scriu despre tehnologie acum mai bine de 20 de ani, după ce am absolvit Facultatea de Informatică.

Pe scurt, cu liniute, cum imi place mie:

  • Am fost nascut in 1980 (toti colegii mei au fost creati in ’79, deci am intarziat putin).
  • Printre carierele la care m-am gandit de-a lungul timpului se numara pictor (am fost si la scoala de arta pentru asta), medic veterinar, inginer constructor (arhitectura mi se parea prea creativa pentru mine la vremea respectiva) si in final calculatorist.
  • Am intrat fara stress la Automatica, sectia Calculatoare, la creme de la creme in Politehnica (eram sigur ca intru, dificultatea subiectelor nu era prea mare si am preferat sa mizez pe faptul ca nu gresesc decat sa ma pomenesc la Cibernetica sau Constructii cu probleme cu *).
  • M-am angajat fara prea mult chef in anul 5 (era al doilea interviu, la primii nu m-am dus eu ca le placeau oamenii muncitori peste program, dar uitau sa te si recompenseze pentru asta). Primul servici a fost astfel XtremPC, am multe amintiri placute de acolo dar si momente pe care n-o sa le descriu aici.
  • In 2005 mi s-a oferit sansa la netBridge de a construi si conduce un site de IT, facut dupa specificatiile mele. La mult prea mult timp de atunci se lanseaza versiunea Beta a HIT.ro careia ii lipsesc multe functii.
  • 25 iulie 2006 – Imi lansez propriul Blog, printre motivele acestei actiuni se numara: e la moda, in Romania nu sunt prea multe bloguri ale celor ce activeaza in IT&C (nu socotesc pe cei din Internet, care au si dat de fapt startul) si nu in ultimul rand, poate iese ceva din asta.
  • 16 august 2006 – Ultima zi la locul de munca pe care l-am considerat acum 10 luni “jobul la care voi sta sigur 3-4 ani”. Ce ti-e si cu socotelile astea de acasa….
  • 25 iunie 2007 – Am lansat go4it.ro, situl la care lucrez de cateva luni impreuna cu colegii. Sunt manager de proiect, dar mai bag si articole din cand in cand.
  • 29 octombrie 2010 – ma urc in avion cu destinatia Canada, tara in care am visat sa locuiesc de cand ma uitam la documentare la TV in clasa a V-a
  • 2012 – aterizez in Bucuresti, inchizand astfel aventura canadiana. Am simtit ca imi este mai bine in Romania, desi din cand in cand mai am dubii in acest sens.

Observatie: Daca citesti blogul asta ar trebui sa stii ca este unul personal, parerile exprimate fiind doar ale mele, nu ale angajatorului meu sau entitati asemenea. Pe scurt, ce vezi scris aici sunt doar pareri ale mele, cand nu lucrez si cand nu reprezint vreun organism european, comisie antic-oruptie s.a.m.d. Enjoy daca nu ti s-a taiat pofta deja :) Si daca pui comentarii idioate, ai sanse mari sa fie sterse…