Banci, datorii si conturi bancare nefolosite

Cred ca ati citit cu totii despre cazuri uimitoare de oameni care au fost trecuti in lista de datornici, care nu mai pot primi credite, pentru sume nesemnificative, de multe ori fara vina lor. Azi am fost si eu cat pe ce sa intru in cercul lor, deci pe scurt povestea. Odata cu noul serviciu, firma ne-a facut conturi la ING, si am ramas cu 2 conturi nefolosite la Raiffeisen, pe care am lasat niste bani, tocmai in ideea de a nu acumula datorii din cauza comisioanelor de administrare.

Din pacate am lasat bani doar pe unul din conturi, iar pe celalat au inceput sa se stranga datorii. Banca, zicese, nu-si poate lua banii din celalat cont (cel putin Raiffeisen nu poate). In tot timpul asta eu dormeam linistit, iar datoriile se acumulau, pana au ajuns la fabuloasa suma de 10 RON, moment in care am primit azi o scrisoare de instiintare. Noroc ca am 7 zile la dispozitie sa platesc, incepand cu 30 aprilie, cand au trimis instiintarea prin posta. Azi e 12 mai, deci dupa o scurta socoteala matematica, m-am imbracat si m-am dus la banca.

Acolo recunosc ca s-au purtat frumos cu mine, mi-au mutat banii din contul fara datorii, l-au lichidat si acum mai trebuie sa le duc cardul, sa imi inchei definitiv socotelile. Am intrebat si eu intr-o doara ce s-ar fi intamplat daca n-as fi platit. Raspunsul a venit direct si socant: m-ar fi pus in lista de datornici si n-as mai fi putut contracta vreun credit cel putin 7 ani. Asta doar pentru 10 RON, la care mai trebuie sa pui 2 lei sa iti iei o shaworma mare. Acum ma gandesc ce alte conturi mai am, si va sugerez sa faceti si voi la fel. Pentru mine ar fi fost un motiv ideal sa imi iau bilet de avion a doua zi, sa emigrez din dulcea Romanie.

ABONEAZA-TE PENTRU A PRIMI POSTARILE DIRECT PE EMAIL
Vei fi anuntat zilnic cand public articole noi pe blog!

De asemenea, ai putea dori...

6 răspunsuri

 1. Mitica says:

  Exact la fel mi s-a intimplat si mie cu Volksbank: am lucrat undeva doar o luna de zile, timp in care firma a inaintat actele catre respectiva banca pentru un card pe care sa imi iau salariul. Cardul nu l-am vazut pentru ca am plecat repede insa datoriile pentru administrarea contului au aparut si m-am trezit cu o scrisoare acasa. Norocul meu a fost ca nu am ridicat niciodata cardul ala si in consecinta ei nu aveau semnatura mea. Totul s-a anulat din oficiu iar pe mine m-a costat doar un drum in centru si o jumatate de ora de pierdut la respectivii…

 2. Ionut Popa says:

  Ideea e ca nu sunt impotriva listelor de datornici, dar ar trebui scris in lista suma datorata si motivul pentru care esti datornic, un doar sa ai un nume acolo, mai ales ca se pot crea confuzii.

  Oricum traim in Romania si nimic nu ma mai mira…

 3. Dinu says:

  Dragi cititori, am o solutie la problemele indicate de voi: deschideti-va contul la o bnaca care nu percepe comisioane de intretinere a contului (de ex. Bnaca Italo-Romena). Pare o banca mica, dar are un serviciu excelent, occidental.

 4. iulian parasca says:

  Ma inscriu aici cu aceiasi problema.
  Am detinut la BRD un MASTER CARD in EURO pe care din 2005 nu l-am mai folosit dar pe care mai aveam 20 de euro.
  In ianuarie 2007 am vrut sa imi iau o masina de spalat in rate siin acel moment am fost anuntat foarte dragut si amabil ca nu pot lua masina ca sunt pe lista “neagra” cu datornici.
  Merg la biroul de credit si la solicitarea mea sunt instiintat ca datorez 4 Euro si 68 centi catre BRD.
  Merg la un sediu BRD si intreb de unde apare acea datorie.
  Si imi spune foarte sec ca nu poate vedea detalii despre bani ce au fost pe card ptr ca contul a fost deschis la Iasi si eu ma aflu in Bucuresti.
  Adica daca vreau sa vad de ce am platit 5 Euro si ce sau itimplat cu ceilalti 20 de Euro sa fac un drum la Iasi.
  Nu iti vine sa le spargi capetele?

 5. aimee says:

  Valeu! E cazul sa ma interesez cat am de platit la BCR si la ING? N-am primit totusi nicio hartie de la ei, nu asa ar fi normal?!

 6. Claudia says:

  Mie mi s-a intamplat la fel…..am facut un card la BRD,dar nu l-am folosit niciodata in niciun fel……am si uitat de el…..dar dupa un an,primesc un telefon acasa,era banca,care ma informeaza ca am o datorie la BRD de 60 lei pentru administrare cont card. Eu am ramas pafff cand am auzit,si spunandu-i ca nu vad de ce am datoria,eu neefectuand nimic pe acel card de care am si uitat,si in plus am platit la banca cand l-am facut,deci l-am cumparat. Nu-i vad rostul si legalitatea platii.

Lasa un comentariu:

Your email address will not be published. Required fields are marked *