Ce ar fi ca lucrările de infrastructură să se facă noaptea?

PacaliciUnul din lucrurile pe care nu uit să-l fac când intru în bloc este să citesc anunţurile generale, nu de alta dar să ştiu dacă îmi păstrez apă doar pentru băut sau şi pentru spălat pe dinţi. Se ia apa aici unde stau, în inima civilizaţiei Bucureştiului mai ceva ca lumina pe vremea lui Ceauşescu.

Un lucru l-am observat, ca de altfel oricine stă la bloc în România: niciodată nu se fac lucrări de infrastructură şi întreţinere în afara intervalului orar când nu încurcă circulaţia şi locatarii. Dacă s-ar face reparaţii noaptea pe străzi probabil traficul din timpul zilei ar fi mai fluent (nu vreau să mă hazardez să dau vina pe lucrările de întreţinere pentru traficul bucureştean).

La fel, dacă s-ar repara conductele de apă şi problemele de electricitate noapte, când oamenii dorm, poate nu am fi aşa de deranjaţi de aceste lucrări necesare.

Bineînţeles că sunt o serie de lucrări care nu prea se pot face noaptea, precum cele la reţeaua de termoficare, pentru că ai muri oamenii de frig în casă. Ziua măcar se presupune că eşti plecat să câştigi o pâine. Aceste lucrări se pot face în afara sezonului rece, dar na, cum să plănuieşti în avans… E ca şi cum băncile ar opera în afara intervalului orar când oamenii sunt la muncă.

În altă ordine de idei, se aude că la vară se închide A2 pe un sens, pentru reabilitare. Simt că am tras iar un Păcălici.

[sursa foto]

ABONEAZA-TE PENTRU A PRIMI POSTARILE DIRECT PE EMAIL
Vei fi anuntat zilnic cand public articole noi pe blog!

3 răspunsuri

  1. Andreea says:

    La mine se opreste curentul o data la 2 zile deci subscriu dorintei tale. :))

  2. G says:

    Cred ca Pacaliciul l-ai tras anul trecut prin mai :)) si ai ramas cu el ;)

  3. Mihai says:

    Problema este ca daca se fac noaptea, se fac cu galagie… De asemenea mai mult ca sigur ca ar depinde de alte servicii/lucruri/piese/etc care nu se gasesc decat ziua si ar dura dublu :)

Lasa un comentariu:

Your email address will not be published. Required fields are marked *