Cred ca ASUS face cele mai tari ultrabook-uri [Zenbook]

Eu sunt fan ASUS de pe vremea cand faceau placi de baza. Am avut o gramada de produse ASUS in calculator de-a lungul timpului, dar in ultimul timp am cam zis pas la ASUS, in special la laptopurile lor, care in Romania chiar au succes. Nu poti sa imi dau seama de ce, poate din cauza ca modelele de la 11.6 pana la 15.6 veneau cu 1366 x 768 pixeli, poate pentru ca mi se pareau cam plasticoase. Cert e ca le-am evitat pana acum complet.

Mi-au facut cu ochiul laptopurile din seria UL acum vreun an, dar pana la urma am luat un Lenovo (de care sunt extrem de multumit). Acum insa simt ca urmatorul laptop va fi un Zenbook (denumirea seriei ASUS de ultrabookuri). Asta pentru ca azi am fost la lansarea Zenbook Prime, practic a doua generatie de ultrabook-uri de 11.6 si 13.3 inch (UX21A si UX31A). Reteta de aluminiu periat, design cu bun gust si hardware puternic a fost actualizata cu ecrane Full HD (cam omor pentru ochi, dar poti oricand mari fonturile in Windows), tastaturi iluminate si procesoare Ivy Bridge.

ASUS Zenbook Prime

ASUS Zenbook Prime

Mie nu imi place in continuare ca sunt imposibil de configurat cu 8GB RAM, dar poate am eu pitici pe creier si vreau sa fac de toate pe un laptop ultraportabil. Acum nu e posibil, dar cand am testat primele mele laptopuri prin 2003 nu credeam ca o sa vad vreodata modele atat de subtiri, usoare si performante ca ultrabook-urile de azi, deci abia astept sa viu uimit si pe viitor.

Al doilea lucru care nu imi place la Zenbook-urile de azi este pretul, cum bine a punctat Liviu. Vorbim de 5000+ RON, cu modelele de top mergand spre 7000. Daca peste lipsa RAM-ului as putea trece, cred ca pretul imi da lovitura de gratie. In rest, doar respect pentru Zenbook, care se apropie destul de mult de MacBook Air-ul celor de la Apple, ce dare deja dezavantajul ecranului in fata ASUS, dar si cateva chestii mai bune care nu se vad in specificatii, precum precizia trackpad-ului, ceva neintalnit in lumea Windows.

Ah, si Asus Zenbook este un mod de a fi cool si in acelasi timp diferit de Apple. Credeti ca gresesc?

PS. Vine si review-ul pe GiZ in cateva zile.

ABONEAZA-TE PENTRU A PRIMI POSTARILE DIRECT PE EMAIL
Vei fi anuntat zilnic cand public articole noi pe blog!

De asemenea, ai putea dori...

Lasa un comentariu:

Your email address will not be published. Required fields are marked *