Cum ar putea arata viitorul PC-urilor si Internetului

cloud computing Ultimele doua zile au fost pline de Google Chrome: review-uri, pareri despre strategia Google si tips and tricks-uri pentru cel mai nou inscris in cursa pentru cel mai bun browser web.

Deci de ce sa nu imi dau si eu cu pararea, ca doar lucrez in domeniu. Multi au adus aminte de cloud computing (un articole pe tema cloud computing tocmai a fost publicat azi pe go4it.ro). Cred ca au dreptate, Google Chrome se incadreaza foarte bine in strategie Google de a oferi in viitor servicii si posibilitatea de stocare online a tuturor documentelor utilizatorului.

Unii au sarit sa spuna ca viitorul PC-urilor este limitat, deoarece atat timp cand stocarea si procesarea datelor se face pe servere ai nevoie doar de un dispozitiv simplu care sa-ti inlesneasca accesul la aceste date. Nu cred ca se va intampla lucrul asta, nu s-a intamplat el acum 6-7 ani cand se vorbea de Network PC.

Vom asista insa la caching, PC-ul va salva local datele in caz ca legatura la Internet ti-a picat sau se misca greu. In plus exista anumite aplicatii (vezi jocurile spre exemplu) care au nevoie de putere de calcul imensa (nu se pot procesa si transmite 60 de cadre pe secunde din Crysis pe un Network PC). Nu mai zic de firmele care tin la confidentialitatea datelor, pe care nu le vad bine pastrate pe serverele unei terte parti, fie ea Google, fie ea Microsoft.

Ca de obicei viitorul ni se va dezvalui inâ?? viitor, vom vedea cat de mult am dreptate.

ABONEAZA-TE PENTRU A PRIMI POSTARILE DIRECT PE EMAIL
Vei fi anuntat zilnic cand public articole noi pe blog!

De asemenea, ai putea dori...

Lasa un comentariu:

Your email address will not be published. Required fields are marked *