Cum gasesti imagini similare cu o anumita poza

Una din chestiile care îmi place la domeniul în care activez, este că mereu afli lucruri noi, chiar şi în domenii în care te consideri expert. O să încerc să postez pe viitor mai multe ponturi şi trucuri legate de gadgeturi, IT&C şi Internet pe viitor. Azi vom vorbi despre căutarea de imagini similare cu o anumită poză pe Internet.

De ce v-ar ajuta să ştiţi asta? Păi în primul rând pentru a găsi versiuni mai mari ale unor poze (pentru a ilustra un articol poate…) sau pentru a afla cine vă copiază pozele (eficient în cazul celor care generează conţinut propriu). Sau puteţi afla dacă v-a făcut vreun ‘prieten’ o bucurie şi v-a pus mustăţi la vreo poză luată de pe Facebook.

În ambele cazuri există diverse instrumente destul de bine puse la punct care vă pot ajuta în acest sens. Nu am să fac o listă exhaustivă a serviciilor de cautare de poze asemănătoare între ele (corect spuns este poze cu conţinut identic) ci mă voi opri asupra a două dintre metodele folosite de mine în mod uzual.

TinEye

TinEye pare a fi cel mai precis serviciu de căutare de poze identice pe net. De ce spun asta? Pentru că am reuşit să găsesc poze similare cu a doua poză din acest post (deci potrivire parţială a subiectului din prim plan).

Cum funcţionează? Uploadezi poza pe care vrei să o cauţi sau dai linkul către o poză de pe web sau instalezi o extensie de Chrome. Aştepţi câteva secunde şi ai o listă exactă de rezultate.

TinEye: cautare imagini similare

TinEye: cautare imagini similare

Google Image Search

Bineînţeles că şi omniprezentul Google îţi permite să cauţi imagini similare, dar într-o manieră care nu îţi dă prea mult control. Pur şi simplu cauţi ceva (ideal ar fi să foloseşti numele fişierului cu poza dorită) şi apoi selectezi Similar Images, din meniul care apare când poposeşti cu mouse-ul peste una din rezultatele căutării tale. Funcţionează OK dacă reuşeşti să găseşti în căutarea iniţială poza de la care porneşte aventura ta.

Update: mi s-a atras atenţia că poţi face drag-and-drop la orice poză din calculator în căsuţa de căutare a Google Image Search şi vei putea găsi astfel imagini similare cu cea selectată de tine.

Google Image Search

Google Image Search

Dacă aveţi şi alte sugestii de servicii similare lăsaţi un comentariu mai jos.

ABONEAZA-TE PENTRU A PRIMI POSTARILE DIRECT PE EMAIL
Vei fi anuntat zilnic cand public articole noi pe blog!

De asemenea, ai putea dori...

5 răspunsuri

 1. seba18 says:

  Deschide Google Images, apoi ia orice imagine de pe hard-disk sau de pe net si fa drag&drop cu ea in search box-ul din Images. Aceeasi metoda cu drag&drop functioneaza si pe TinEye ;)

 2. Mary says:

  Buna. Si daca persoana nu este din Romania? Problema este ca am o singura poza…si probabil nici persoana respectiva nu a postat-o pe o pagina de socializare.. Am sanse sa o gasesc ? Ce trebuie sa fac? Sa o postez pe facebook inainte de cautare?? Multumesc!

 3. pula says:

  fhedyemaqy
  fghfgjgu
  guriro
  rurgj
  tjuhte
  uyhykieuty
  tyyeht
  ertut

 4. pula says:

  ip07 jmkhmkyf,

  y,

Lasa un comentariu:

Your email address will not be published. Required fields are marked *