Cum sa stai corect pe scaun la birou?

Cu timpul meseriile au devenit tot mai sedentare, iar oamenii din ziua de azi fac foarte putina miscare, lucru ce duce in termen de cativa ani la probleme de sanatate, de cele mai multe ori afectand spatele, vederea si circulatia, nemaivorbind de obezitate.

Destul insa cu vorbitul academic si sa vedem cum putem preintampina aceste probleme. Nu trebuie sa renuntam la serviciul bine platit din biroul calduros si dotat cu minibar. Este de ajuns sa aruncam un ochi pe Office Ergonomics, un site foarte interesant pentru subiectul abordat aici. Ei ofera consultatii, analize (completezi un formular, li-l trimiti, ei iti raspund si apoi te duci cu el la seful tau sa ii ceri socoteala) si tutoriale online din care poti invata singur ce sa faci.

Eu deja ma simt mai bine de cand iau aminte la ce zic ei, cea mai grea parte este sa fii constient cand nu stai bine si sa faci ajustarile de rigoare. Sper sa va foloseasca.

Update: daca va intereseaza am mai scris un articol despre experientea mea cu scaunele de birou ergonomice cumparate online. Concluzia e simpla: testati inainte sa cumparati, pentru ca va trebui sa traiti cativa ani buni cu acel scaun, deci alegeti pe indelete, in cunostinta de cauza.

ABONEAZA-TE PENTRU A PRIMI POSTARILE DIRECT PE EMAIL
Vei fi anuntat zilnic cand public articole noi pe blog!

De asemenea, ai putea dori...

Lasa un comentariu:

Your email address will not be published. Required fields are marked *