Experiente cu internetul mobil pe telefon

windows-mobile-6 Cum am scris si ieri, mi-am instalat Windows Mobile 6 pe telefon. Big deal nu? O chestie foarte importanta pentru mine e factorul noutate (am avut Windows Vista de cum a aparut), motiv pentru care noul sistem de operare a dat o viata noua telefonului (un ASUS P525), pe care aveam de gand sa il “marit”.

Fata de Windows Mobile 5, versiunea 6 se misca mai bine pe aceeasi configuratie si ofera in plus cateva functii mai bine puse la punct, de mentionat fiind networking-ul, care acum functioneaza mai bine si se conecteaza mai repede.

Mi-am facut cu ocazia asta si un cont de Mobile Internet. E mai ieftin decat acum cateva luni, dar nu se compara cu reteaua de cartier de acasa, unde am trafic nelimitat pentru 35 RON pe luna. Mi-a placut ca la Vodafone mi-am facut abonament direct online (vezi aici daca te intereseaza).

Pentru browsing-ul cel de toate zilele folosesc Opera Mini (uite un articol despre browserele pentru telefoane), care e foarte eficient in a te scuti de costuri suplimentare cu latimea de banda: am stat pe net vreo 2 ore in total si am consumat doar 1.3 Megabytes, deci s-ar putea sa imi ajunga abonamentul de 25 MB.

Ce am mai invatat in astea doua zile:

 • nu conteaza daca producatorul telefonului tau n-a facut upgrade la Windows Mobile decat pentru rusa si chineza. Gasesti sigur un kit “ajustat” pentru telefonul tau aici.
 • acoperirea Vodafone totala la metrou nu merge la Basarab
 • poti sta pe net la costuri rezonabile (4 EUR + TVA pentru 25 MB) si sa iti faci treaba
 • o ora pana la serviciu este la fel de lunga, dar mai putin plictisitoare daca ai net pe telefon
 • inca sunt gadgetar inrait. Am stat sa imi transfer programele si setarile pe WM6 pana la trei noaptea
 • foarte putine situri sunt optimizate pentru telefonul mobil. Pacat, mai ales pentru potentialul existent
ABONEAZA-TE PENTRU A PRIMI POSTARILE DIRECT PE EMAIL
Vei fi anuntat zilnic cand public articole noi pe blog!

De asemenea, ai putea dori...

2 răspunsuri

 1. Ionut Popa says:

  Arata ca un windows schilodit, dar ok. Oricum nici symbian-ul nici wm6 nu arata ca iphone-ul.

  Cat priveste abonamentul mie cred ca o sa imi ajunga cel de 25 mb cu stat doar pe opera mini si citit rss zilnic cat ma duc si ma intorc de la munca….

  Si da, nu merg toate scripturile, dar decat nimic…

 2. GMZ says:

  arata bine WM6? eu sunt blocat aici pe Symbian ( n95 ) dar sunt multumit momentan. De la vodafone mi-am luat pachetul de 50 MB mobile internet dar cu browserul telefonului mi la mancat imediat si m-am trezit cu 30 de euro in plus pe factura. Si opera mini e foarte bun, dar parca nu merg anumite scripturi. ma rog, pentru citit articole, bloguri etc opera mini isi face treaba.

Lasa un comentariu:

Your email address will not be published. Required fields are marked *