O mini-partida de golf la Stejarii Country Club

Ce poate fi mai placut intr-o zi insorita de vineri decat sa joci golf si sa bei o cafea in aer liber la terasa? Asa am zis si eu cand am dat curs invitatiei de a invata golf la Stejarii Country Club. Nu am fost dezamagit de experienta, pentru ca Stejarii este un loc unde uiti foarte usor ca esti in Romania. Este un club exclusivist, bineinteles, insa cu putin efort financiar iti permiti sa petreci o zi acolo, sa te bucuri de verdeata, spa, servicii impecabile si sa mai faci si putin sport.

Eu nu sunt mare amator de sport, prietenii stiu asta, iar golful cu siguranta nu era pe lista mea de lucruri de experimentat, insa azi cred ca mi-am schimbat putin parerea despre acest sport. Poate si pentru ca m-am descurcat onorabil la Driving Range, unde cred ca am reusit sa trimit cateva lovituri pe la 80 de metri (estimat de mine, deci probabil 70 reali) cu crosa care in mod normal iti permitea sa lovesti pe la 100-150 metri, conform spuselor instructorului. La Putting Green am lovit mingea de golf mult prea tare de fiecare data, cam ca toti barbatii de la eveniment. Doamnele si domnisoarele au dat dovada de finete in acest caz, in conditiile in care aproape toata lumea prezenta punea mana pe crosa pentru prima oara.

Initial am crezut ca am inceput cu Driving Range-ul pentru a exersa loviturile de distanta, iar apoi am trecut la Putting Green pentru a exersa miscarile finale, cand te apropii de gaura. Nu mi-am inchipuit ca vom face un traseu complet cu 18 gauri, insa cand am ajuns acasa si m-am documentat putin am vazut ca nici nu exista un astfel de traseu la clubul Stejarii, deci aici poti doar sa-ti exersezi loviturile. Asta este de fapt si problema in clipa de fata, dupa cum mi-a confirmat si instructorul spaniol, lipsa terenurilor de golf in Romania, ceea ce face ca sportul sa fie perceput ca unul foarte costisitor. In realitate nu ar trebui sa fie mult mai scump ca tenisul, lucru confirmat in scurta mea sedere in Canada, unde golful este foarte popular pentru ca existau multe terenuri de golf, chiar si la tara, in “subtioara” Canadei, Halifax.

Si in incheiere, pentru ca ma simteam prea in forma, am avut parte de o scurta demonstratie din partea lui Vladuti Alexandru, capul clasamentului de juniori din Romania, un tanar de 19 ani, care lovea minge dupa minge ca un robotel. Am observat cum miscarile sale erau aproape identice cand am ajuns acasa si am “developat” pozele.

golf stejarii country club lovitura perfecta

Miscare perfect executata de Alexandru Vladuti

Acum astept febra musculara de a doua zi, pentru ca am terminat vreo doua galetuse pline ochi de mingiute albe.

Trebuie sa mentionez ca am avut parte de aceasta placere la invitatia Veracomp, un distribuitor specializat din domeniul retelisticii, securitatii, telecomunicatiilor si stocarii, care a anuntat extinderea portofoliului de produse cu solutii Huawei.

ABONEAZA-TE PENTRU A PRIMI POSTARILE DIRECT PE EMAIL
Vei fi anuntat zilnic cand public articole noi pe blog!

De asemenea, ai putea dori...

Lasa un comentariu:

Your email address will not be published. Required fields are marked *