Linuxu a ajuns departe de cand nu l-am mai instalat

Ubuntu 9.04 e cea mai noua versiune

Ubuntu 9.04 e cea mai noua versiune

M-am jucat ieri cu o varianta de Ubuntu pe care am instalat-o pe un stick bootabil, ca sa nu imi afecteze instalarea de Windows. Primul lucru care mi-a sarit in ochi este faptul ca se misca bine, chiar foarte bine, mai ales ca l-am rulat de pe stick. Instalarea propriu zisa e foarte simpla, Windows like (asta stiu ca m-am jucat cu el acum putin timp). Toate dispozitivele au fost recunoscute (mai putin boxele de pe laptop, care nu vor sa mearga, desi mufa de casti functioneaza), m-am conectat usor la reteaua wireless samd.

Ce e fain pe Ubuntu e ca ai cam toate echivalentele programelor din Windows, ai un update manager care iti trage de pe net toate actualizarile programelor incluse in distributia Ubuntu. Un coleg mi-a zis si ca ai un installer care iti trage de pe serverele Ubuntu ce aplicatii suplimentare mai doresti.

Per total mi-a placut foarte mult, ma gandesc chiar sa il instalez pe un calculator ca sa il studiez mai aprofundat, poate chiar sa fac un experiment sa vad daca ma descurc cu el fara sa mai apelez la Windows o perioada de timp. Fata de acum 7-8 ani cand am instalat prima data Red Hat, Ubuntu mi se pare un mare pas inainte in lumea Linux.

Voi l-ati incercat? Ce v-a deranjat la el, ca de placut mi-a placut?

ABONEAZA-TE PENTRU A PRIMI POSTARILE DIRECT PE EMAIL
Vei fi anuntat zilnic cand public articole noi pe blog!

De asemenea, ai putea dori...

2 răspunsuri

  1. zeltera says:

    Eu il am instalat pe laptop. Merge de paraie, mi a recunoscut singur toate componentele (spre deosebire de vista care nu a recunoscut multe), s-a conectat la wireless fara probleme. Un OS de nota 10. Pentru cine nu munceste pentru windows (eu sunt programator .Net – deci dependent de windows) cred ca se poate descurca fara probleme cu Ubuntu.
    Eu am Windows pe desktop si Ubuntu pe laptop.

  2. adrian says:

    tocmai observ ca ai innebunit :-). tre sa citesc mai des blogu asta ca ascunzi tot felu de informatii ciudate pe-aici.

Lasa un comentariu:

Your email address will not be published. Required fields are marked *