Mai mult este mai productiv, pana la un punct

productivitateSunt cel putin spus maniac cu calculatoarele, am mai zis asta si eu si prieteni de-ai mei. Mi-a placut mereu ideea de a folosi doua monitoare la un singur calculator. De vreo jumatate de an folosesc un astfel de setup acasa si la birou. Initial ai senzatia de spatiu: ai mai mult loc pentru ferestre, nu trebuie sa dai ALT + TAB de prea multe ori, si tot asa. Practic simti ca iti creste productivitatea.

Cu timpul insa incepi sa vezi si efectele negative si incepi sa iti pui intrebari: daca as avea 3 monitoare cat mi-ar creste productivitatea, cum pot sa fac sa fiu mai atent la dublul/triplul de informatii care mi se afiseaza la un moment dat si tot asa. Incepi sa observi cum citesti stiri pe un monitor in timp ce pe altul te uiti la un film (da, am patit-o de cateva ori) si te gandesti daca este normal.

Ei bine, nu prea cred ca e normal. Daca initial ti se pare ca ai mai mult spatiu, mai multa libertate, observi apoi ca ai si mai multe distrageri, mai multi stimuli care iti incarca/incearca simturile si vor sa-ti acapareze atentia. Concluzia la care am ajuns e ca e bun mai mult spatiu vizual pentru productivitate, dar pana la un punct, punct care depinde de fiecare pana la urma. Va incurajez totusi ca va aflati acel punct, decat sa incercati sa va feriti de el. S-ar putea sa descoperiti ca aveti nevoie ori de un monitor mai mare, ori ca fara doua monitoare nu va descurcati.

ABONEAZA-TE PENTRU A PRIMI POSTARILE DIRECT PE EMAIL
Vei fi anuntat zilnic cand public articole noi pe blog!

De asemenea, ai putea dori...

2 răspunsuri

  1. Eu am renun?at la un monitor ?Žn urm? cu c??teva zile, dup? mai bine de jum?tate de an cu dual view. Mi se p?rea mult prea obositor s? ?Žmi ?Žnv??rt capul dintr-o parte ?Žn alta (24+19 inch) :D

  2. Antoanela says:

    Doua monitoare? Pentru ce? Nu prea stiu cum sta treaba cu calculatoarele…dar doua monitoare la un singur calculator

Lasa un comentariu:

Your email address will not be published. Required fields are marked *