O noua belea dupa micro SIM: Nano SIM

Unul din lucrurile care ma enerveaza cel mai mult la companiile din IT este introducerea de standarde proprietare, pentru care ai nevoie de dispozitive si adaptoare proprietare, care nu merg cu produse facute de alte firme.

De la Memory Stick Pro (M, Duo, bla bla) de la Sony pana la mufele de alimentare MagSafe Apple (diferite de la un  MacBook la altul) si jack-uri audio de 3.5 mm care nu merg in mufe normale de 3.5 mm (sau nu fac contact suficient) multe firme au cazut in acest pacat de-a lungul timpului. E si normal: daca oferi libertate clientilor tai s-ar putea sa aleaga alta firma, nu?

Pana acum cativa ani SIM-ul din telefoanele mobile nu a avut parte de un astfel de tratament. Apoi a venit iPhone-ul care a facut popular micro SIM-ul. A fost urmat apoi Samsung, care copiaza TOT ce misca si e cool. Iar azi se preconizeaza ca iPhone 5-ul va folosi Nano SIM, o noua pacoste.

Bine ca nu mi-am schimbat SIM-ul normal (formatul 2FF) la micro SIM (3FF), deci voi putea sa trec direct la nano SIM (4FF). Nasol va fi sa car cu mine tot felul de adaptoare, in caz ca raman fara baterie si vreau sa bag SIM-ul in telefonul vreunui necunoscut de pe strada, ca sa dau un telefon. Deja mi-e plin ghiozdanul de adaptoare microSD si miniSD…

Faceti loc in buzunar pentru adaptoare micro si nano SIM

Faceti loc in buzunar pentru adaptoare micro si nano SIM

Aviz celor care for sa decupeze un 2FF sau un 3FF intr-un 4FF: o cartela nano-SIM este mai subtire cu 15% decat un SIM obisnuit, deci nu veti putea introduce o cartela taiata intr-un slot nanoSIM. Solutia: cumparati-va adaptoare de la nano 4FF la 3FF si de la 4FF la 2FF.

ABONEAZA-TE PENTRU A PRIMI POSTARILE DIRECT PE EMAIL
Vei fi anuntat zilnic cand public articole noi pe blog!

De asemenea, ai putea dori...

Lasa un comentariu:

Your email address will not be published. Required fields are marked *