Povestea platii online cu cardul (continuare la hackerii baieti buni)

Primii mei pasi in domeniul platilor online se dovedesc insotiti de mici obstacole sacaitoare, enervante, care ajung sa te sece serios. Nu m-am mandrit niciodata cu hackerii nostri romanii sau hotii ordinari care se duc in tarile vecine pentru a gasi noi piete de desfacere pentru abilitatile lor personale. Nu e de mirare ca Romania este vazuta cum este vazuta de majoritatea tarilor civilizate.

Ce doare este ca ei nu se feresc de hotii nostrii, ci si de oamenii cinstiti, dupa zicala “odata ce te-ai fript cu ciorba sufli si in iaurt”. Si cum cel mai simplu pentru ei este sa ne ignore (nu traiesc din platile facute de romani, grosul venind din tarile civilizate), am ajuns in situatia de a trimite in fiecare loc unde am avut de platit ceva un formular de autentificare, fiecare cu diverse masuri de securitate, pentru a dovedi ca nu incerc sa fraudez, ci chiar sunt posesorul cardului propriu.

Deja situatia ma enerveaza peste masura. Aseara am stat vreo 2 ore sa razuiesc un creionul o foaie sub care am plasat cardul, pentru a trimite pe fax hartia cu numele si numarul cardului meu. Din pacate majoritatea cardurilor romanesti nu au caractere embosate, deci chinurile mele s-au dovedit in zadar. Bine ca pe card scrie “For electronic Use only”, Adica cum, trebuie sa il bag in priza ca sa functioneze? Si se mai mira lumea de ce emigreaza romanii cu mic cu mare peste hotare.

P.S.
In sfarsit pot accesa contul Dreamhost. Noroc ca am gasit pe cineva cu un cont pe PayPal, ca altfel ramaneam cu intentia…

Da voi tare ati fost tacuti, ce, voi n-ati avut probleme cu platile online?

ABONEAZA-TE PENTRU A PRIMI POSTARILE DIRECT PE EMAIL
Vei fi anuntat zilnic cand public articole noi pe blog!

De asemenea, ai putea dori...

2 răspunsuri

  1. Nedelcu Bogdan says:

    Eu am card embosat de la Raiffeisen. Este MasterCard si in USD. Pot spune ca este cel mai aratos card pe care il am :). Nu te da batut in privinta platilor din afara. In general cand faci prima plata online ti se cere o confirmare de genul: copie fata spate la card si sa le trimiti prin email sau fax. Daca totul este in regula la prima plata, esti inregistrat la ei iar la plati ulterioare nu ti se va mai cere nici o confirmare suplimentara. Pentru plati in Canada am intampinat reguli si mai stricte. Pe langa copiile respective trebuie sa faci si o confirmare telefonica.
    Succes cu DreamHost!

  2. Ionut Popa says:

    Mersi, am rezolvat intre timp, a platit cineva pentru mine cu PayPal. Nu m-am dat batut, dar oricum m-a secat rau de tot aventura asta. Mi se pare destul de nasol sa confirm de fiecare data prima plata, indiferent de serviciul pentru care platesc.
    Daca PayPal sau Checkout ar fi acceptat Romania ar fi trebuit sa confirm doar prima data…dar asta este. Poate lucrurile se vor schimba in viitor, ar cam trebui.

Lasa un comentariu:

Your email address will not be published. Required fields are marked *