Cum contactezi pe cineva pentru prima oara?

Primul pas cred ca ar trebuie sa fie clarificarea unui lucru esential: cine esti si ce doresti. De cate ori nu ati vorbit la telefon cu vreun curier, operator al unui magazin online, om de PR care vrea ceva de la voi si nu ati inteles numele persoanei respective si firma pe care o reprezinta.

Nu mai zic de acele clipe in care nu intelegi nici ce vrea de la tine persoana respectiva sau ti se pare ca ce vrea e atat de absurd incat iti pui intrebarea daca ai inteles tu bine ce ti-a propus.

Majoritatea persoanelor de genul asta le recunosti dupa felul in care isi spun numele, rapid ca un taximetrist cand iti taie fata in trafic. Ar mai trebui sa rasufle usurati la sfarsit, ca si cum au sters din wizard-ul de abordare si pasul asta. Oamenii astia nu inteleg ca orice lucru pozitiv menit sa ii faca pe oameni sa isi aduca aminte de tine e bun?

Una din materiile care ar trebui bagate in facultati ar fi cea de branding personal, sa stii sa te faci remarcat si sa iti scoti in evidenta calitatile mai bine. Este foarte important sa te tina minte lumea si sa stie cine esti intr-o lume in care fiecare are cateva sute de contacte in Yahoo Messenger, alte cateva sute in telefon si cate si mai cate cunostinte.

ABONEAZA-TE PENTRU A PRIMI POSTARILE DIRECT PE EMAIL
Vei fi anuntat zilnic cand public articole noi pe blog!

De asemenea, ai putea dori...

3 răspunsuri

  1. ValsiS.ro says:

    la mine la facultate in anul I , sem I s-a facut comunicare profesionala :) foarte buna materie … exact despre ce vb tu acum este vorba … ceva mai detaliat

  2. Ionut Popa says:

    Daca ai un manual electronic m-ar interesa si pe mine

  3. ValsiS.ro says:

    nu am , imi pare rau :(

Lasa un comentariu:

Your email address will not be published. Required fields are marked *