Smecheria de tip pâine cu făină integrală

Cine a încercat să slăbească şi a citit despre diverse diete, regimuri sau recomandări ale nutriţioniştilor cred că a observat un aliment prezent mereu în lista celor de care nu trebuie să te atingi: pâinea şi produsele din făină albă. Nu e bine să mănânci pâine multă în general, dar dacă o faci e bine să cumperi neagră, graham, din cereale integrale, variante văzute ca altenative mai sănătoase la franzela albă cea de toate zilele.

În ciuda faptului că românul obişnuieşte să consume pâine albă oferta pentru celelalte tipuri este destul de bogată. Trebuie doar să cauţi şi să ai bani, bineînţeles, pentru că unele tipuri de pâine ajung să fie şi de 5-6 ori mai scumpe.

Ce m-a frapat este însă alt lucru: dacă te uiţi pe etichetă, să vezi ce conţine produsul pe care în cumperi, vei găsi denumiri precum “făină integrală 37%”, adică integral în proporţie de 37%, restul făină albă. Asta pe păinea pe care scrie “pâine din făină integrală”. Mai nou am văzut că pe multe ambaje a fost înlocuit cuvăntul “din” cu “cu”, iar procentajul de făină integrală/neagră/secară scade şi până la 12-13%.

Nu intru în polemica definiţiei cuvântului “integral“, ci doar vă spun ca să fiţi atenţi, în caz că nu ştiaţi deja de smecharia asta. Eu până acum nu am găsit pâine 100% din făina scrisă cu litere mari în numele produsului, deci m-am convins că mai bine îmi fac singur pâine acasă (nu neapărat eu bineînţeles). Nu cred că ieşi mai ieftin aşa, dar ştii măcar ce mănânci.

Paine din faina 100% integrala

Paine din faina 100% integrala

ABONEAZA-TE PENTRU A PRIMI POSTARILE DIRECT PE EMAIL
Vei fi anuntat zilnic cand public articole noi pe blog!

De asemenea, ai putea dori...

2 răspunsuri

  1. Tibi says:

    Pai si la painea din comert stii: faina integrala 12% si restul faina alba. Nu inteleg ce nu e clar.

  2. Georgiana says:

    De la Vel Pitar am cumparat eu paine “Grau intreg” si contine(din cele inscrise pe continut) : faina integrala de grau 100%, faina de soia, faina de grau,gluten…

Lasa un comentariu:

Your email address will not be published. Required fields are marked *