Videotelefonul, cea mai mare inventie nefolositoare

Tin minte si acum stirile de la inceputul anilor ’90 despre videotelefon, o evolutie majora a clasicului mijloc de comunicare. Toata lumea saliva, noi ne gandeam cand o sa fie disponibil si la noi. Pana la urma nu s-a intamplat nimic, fitilul a ars, dar bomba nu a explodat. Nici telefoanele 3G cu 2 camere video nu i-au facut pe oameni sa comunice prin voce si video simulan. 3G-ul e luat in seama din cauza vitezei de transfer a datelor, nicidecum din cauza transmisiilor video.

O sa ziceti de videoconferinte, acolo e altceva, plus ca volumul apelurilor de conferinta din cel total este nesemnificativ, daca nu punem la socoteala faptul ca un videotelefon nu poate afisa imaginile tuturor participantilor la o videoconferinta, poate pot modelele mai avansate, dar aici iesim din sfera videotelefoanelor. Un alt aspect care face improbabila cresterea ponderii apelurilor video il reprezinta aspectul intimitatii. Nici folosirea videotelefonului in filmele hollywood-iene nu te poate face sa raspunzi la un apel video cand esti la toaleta, sau in pat cu inamicul. 

Motivele de mai sus ma fac sa nominalizez videotelefonul ca una din acele mari inventii pe care le-am dorit, dar care esueaza lamentabil. Nu zic cel mai mare esec, poate sunt si altele la care eu nu ma gandesc acum..

ABONEAZA-TE PENTRU A PRIMI POSTARILE DIRECT PE EMAIL
Vei fi anuntat zilnic cand public articole noi pe blog!

De asemenea, ai putea dori...

Lasa un comentariu:

Your email address will not be published. Required fields are marked *