Viitorul televiziunii este online

Chiar asa, pai daca e online e Internet si daca e pe televizor e televiziune normala? Nu vreau sa creez confuzie cumva ci doar sa va spun cum cred eu ca va evolua televiziune pe viitor. In primul rand cea mai mare problema a televiziunii, in lupta cu Internetul este lipsa comunicarii bidirectionale (exista incercari precum Italia unde utilizatorii pot vota prin intermediul telecomenzii in cadrul diverselor emisiuni care folosesc aceasta facilitate). Cum vad eu rezolvata aceasta problema, printr-un nou protocol de transmisie video folosind conexiunea Internet.

Astfel pe acelasi fir putand fi receptate date, impreuna cu transmisia propriu-zisa. Televizoarele viitorului ar putea astfel oferi utilizatorului posibilitatea sa adreseze intrebari Live unui invitat la o emisiune a Nasului sau sa intrerupa hohotele de ras ale lui Gigi Becali prin vot in unanimitate (mai sunt si alte aspecte practice, precum inregistrarea programata, care nu va mai fi data peste cap daca nu se respecta orarele de difuzare, asta in cazul putin probabil in care nu va veti construi propriul program). Deocamdata problema e reprezentata de conexiunile la Internet care nu sunt in general suficient de rapide pentru a permite vizionarea unui stream video de calitate.

Cu toate acestea, exista pionieri care nu se lasa opriti de probleme, una din primele astfel de televiziuni (de care stiu eu) este ArenaTV. Prima transmisie este programata azi, la ora 19:00. Focusul postului este din cate vad pe jocuri, noutati IT si chiar si putina media. Nu stiu cine este in spatele acestei miscari, dar stiu ca emisiunea Install.Game este realizata de Anda Dragnuta, fosta mea colega de la jocuri pe vremea cand lucram la XtremPC. Ii urez succes si astept sa vad ce jocuri noi merita sa mai instalez. Sper ca televiziunile online sa devina o realitate cat mai curand, apoi mai trebuie sa gasesc o telecomanda adecvata, din comoditate evident.

ABONEAZA-TE PENTRU A PRIMI POSTARILE DIRECT PE EMAIL
Vei fi anuntat zilnic cand public articole noi pe blog!

De asemenea, ai putea dori...

2 răspunsuri

  1. Alex says:

    Nu cred eu ca sa fie inca timpul pentru tv pe internet in RO. Ar mai dura vreun an pana sa se ajunga acolo.

    Poate gresesc

  2. Ionut Popa says:

    Pai daca devine posibilitate intr-un an e perfect, pregatirile pot incepe :)

Lasa un comentariu:

Your email address will not be published. Required fields are marked *