Vremurile dinainte de online/broadband

Nu sunt chiar ce s-ar putea numi genul nostalgic, dar aseara mi-am adus aminte de vremea dinainte de Internet (pentru ca nu mi-am platit abonamentul), cand singurul mod de a interactiona al PC-ului de acasa era prin intermediul disketelor.

Lucrurile au evoluat cand au inceput sa se raspandeasca CD-urile. Tin minte si acum ca orice drum la Bucuresti trecea si prin Universitate si mai tarziu Lipscani (prietenii stiu de ce).

Pe linga faptul ca n-aveam Internet, mai aveam si o idee destul de incerta despre el. Tin minte ca a venit tata dintr-o delegatie si mi-a adus o revista IT straina si un CD, spunand ca mi-a adus Internet pe discheta, ca asa citise pe coperta. Aproape ca m-a facut si pe mine sa cred…

Pasul cel mare l-au reprezentat Internet Cafe-urile, un pas hotarator in constientizarea online-ului. N-am fost “abonat” la nici un Internet Cafe, dar am invatat ceva lucruri cu ocazia respectiva.

A urmat apoi facultatea, si anul 3 cand a venit netul in camin, la viteze uneori ridicole (am prins 1 byte pe secunda cu Teleport Pro pe vremea cand copiam situri cu al doilea razboi mondial).

Cu timpul a venit si fibra optica si astfel file sharing-ul si-a inceput dominatia. A venit si streaming-ul, care nu parea a avea vreo sansa in conditiile latimii de banda scazute furnizata de majoritatea providerilor.

Acum am net si pe telefon, practic as putea fi conectat online 24 din 24, dar parca nu imi doresc (inca) asa ceva. Pe la voi cum era pana sa isi inceapa Internetul dominatia?

ABONEAZA-TE PENTRU A PRIMI POSTARILE DIRECT PE EMAIL
Vei fi anuntat zilnic cand public articole noi pe blog!

De asemenea, ai putea dori...

3 răspunsuri

 1. Costin says:

  Cum sa fie? Aveam un 386 sx pe care instalasem windows 3.11 (nu imi aduc aminte de ce… :D) si ma jucam Command and Conquer.

  Ah, da. Si faceam mult sport. Chiar de performanta. :))

 2. Kappacelu` says:

  Eu nu am prins momentele cu 1b/s, dar tin minte ca am avut cativa ani limita la timp,si era frustrant. Cat aveam dialup (56kbps) nu prea stiam eu ce e ala internet, iar cand m-am apucat, aveam Zapp (128kbps) cu limita de 30h pe luna.Dupa un an a venit RDS 256kbps (atunci a mers prima data pc-ul meu o saptamana continuu in speranta sa bat recordul mondial la dc++), Clicknet (aveam 2mbps, nu mai avea nimeni), si acum oscilez intre RDS (groaznic) si altele…
  Astept sa vad ce va mai fi cu internetu` asta:))

 3. Cristi says:

  Pai mai nene, ce putea fi cel mai tare cand aveai 32kbps si amicii ii spuneau biti de aceea prosti, si te chinuiai sa downloadezi o piesa de 4M.
  Cum nu era la botul calului ca si acum ca si nenea din varful dealului isi citeste presa de pe telefonul mobil prins la gingatoare cu un cui sau un surub, te bucurai ca aveai o portita de 30-40 minute si te mai duceai si la un fotbal sau un tenis.
  Acum sincer toti internet pana la 24Mbit, pai mai fratilor ati vazut voi sa scrie ceva in contract ca-ti ofera macar un 1bps/s, EU unu NU. Dar cum romania este tara tuturor posibilitatilor NO COMMENT.

Lasa un comentariu:

Your email address will not be published. Required fields are marked *