Acum putem calca iarba de prin parcuri in Romania

Cred ca una din diferentele pe care le observi imediat ce iesi din tara (presupunand ca mergi in locuri mai civilizate) este multitudinea de parcuri de prin marile orase si zecile de oameni care stau relaxati pe iarba, intinsi chiar pe jos direct pe pamant (la figurat, ca stai pe iarba de fapt) citind, discutand samd.

De curand am vazut si pe la noi acest obicei, in special in parcul Tineretului, dar nu i-am dat atentie pana nu am ajuns in parcul de la Unirii unde am dat peste un semn cu mesajul “Este permisa stationarea pe iarba”. Nu vreau sa ma leg de exprimarea de lemn, ci de semnificatia lui: in sfarsit incepem si noi sa copiem din obiceiurile bune din vest, sa ne mai relaxam si sa ne traim viata.

In sfarsit cineva si-a dat seama ca parcul nu e doar o campie cu alei pe care te plimbi si banci pe care te asezi daca sunt in conditii bune. Urmeaza zone in parc unde te poti plimba cu cainele fara lesa, sau unde poti sa te dai cu bicicleta, deci stati cu ochii geana dupa “Este permisa prezenta animalelor de companie fara ingradirea libertatii lor de miscare” si “Este permisa circulatia pe ambele sensuri pe vehicule fara motor pe doua roti”. Mai e mult pana departe, dar trebuie sa incepem undeva, nu?

Am scapat si de Nu calcati iarba

Am scapat si de ‘Nu calcati iarba’

ABONEAZA-TE PENTRU A PRIMI POSTARILE DIRECT PE EMAIL
Vei fi anuntat zilnic cand public articole noi pe blog!

De asemenea, ai putea dori...

Lasa un comentariu:

Your email address will not be published. Required fields are marked *