Alegerile in viata: nu e nimic batut in cuie

Am vazut azi un episod de X-Files care m-a pus pe ganduri. Era ceva legat de alegerile pe care le iei in viata si cum influenteaza ele parcursul tau in viata si evident finalul. Acum sa exploram ideea de alegeri pe care le iei in viata. Cei care cred in destin sunt de acord ca viata si alegerile pe care le face individul sunt de forma unui graf cu legaturi unidirectionale. Parcusul este de la A la Z, trecand prin mai multe puncte intermediare. Aceasta interpretare lasa o oarecare libertate individului, adica poti trece prin puncte intermediare diferite, dar rezultatul este acelasi, exact ca in schita de mai jos.

Cei care nu cred in destin pur si simplu vad viata ca un arbore, varful fiind momentul initial, nasterea. Din acest moment alegerile pe care le facem in viata ne influenteaza complet finalitatea, odata ce incepem sa coboram pe o ramura a arborelui dispar finalitatile care se gasesc pe ramurile celelalte. Pe masura ca inaintezi in varsta, scad si numarul de finalitati posibile. Este o vedere destul de corecta dupa parerea mea.

Cea din urma parerea asupra vietii si alegerilor in viata imi apartine mie (or fi exprimat-o si altii, dar eu azi m-am gandit la ea si am desenat-o). Parerea mea este ca exista puncte intermediare diferite prin care poti trece in viata, dar te poti intoarce oricand printr-o alegere la o ramura cu alte finalitati. Asa se pot explica si evenimentele care nu depind neaparat de tine, care te pot devia de la cursul ales de tine, dar din fericire exista posibilitatea sa te intorci la cursul dorit, daca ai suficienta vointa. Practic vederea mea este un arbore, cu mai multe posibilitati.

Adanca cugetare nu?

ABONEAZA-TE PENTRU A PRIMI POSTARILE DIRECT PE EMAIL
Vei fi anuntat zilnic cand public articole noi pe blog!

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. Miha?? says:

    o experienta completa echivaleaza cu un ciclu hamiltonian

    pe acelasi subiect, destinul comparat in hindusim si crestinism

Lasa un comentariu:

Your email address will not be published. Required fields are marked *