Salarii, prime, bonusuri si cum afecteaza acestea motivatia si performanta angajatului

Daca va intereseaza acest subiect cititi aici de studiul care acopera aceste probleme. Studiul e facut de americani, o tara citata de multe ori in reviste si ziare la articolele care incep cu “Cercetatorii americani….”. Tara noastra nu isi permite astfel de studii, nu le citeste, nu le aplica, nu ii pasa, parerea mea. Si asta e un motiv pentru care suntem unde suntem si altii sunt unde sunt.

Oricum, concluzia studiului e interesanta, la aceeasi suma de bani, daca este oferita ca marire, motivatia si performanta angajatului cresc de aproximativ 10 ori mai putin decat daca suma de bani este oferita ca bonus de performanta. Din pacate studiul nu tine cont de nivelul salarial, ceea ce il face in multe cazuri cam irelevant in tara noastra, unde cat timp ai un salariu care nu iti acopera cheltuielile, orice marire care nu te duce pe plus nu prea conteaza, pasul logic fiind cautarea unui alt loc de munca.

ABONEAZA-TE PENTRU A PRIMI POSTARILE DIRECT PE EMAIL
Vei fi anuntat zilnic cand public articole noi pe blog!

De asemenea, ai putea dori...

4 răspunsuri

 1. costin says:

  Salariu este un factor igienic. Daca este ok, nu te motiveaza sa muncesti mai mult, dar daca esti nemultumit de el … atunci orice alt pachet motivational va ajuta ca o frectie la piciorul de lemn.

  Salariul trebuie sa aiba legatura cu realitatea. Nu poti primi in Romania cat primeste omologul tau in state. Dar ti-ai putea dori un salariu pentru Romania.

 2. Ionut Popa says:

  Interesanta acordarea unui bonus de performanta.
  Ma intreb daca la ei bonusul se acorda in baza unor criterii si daca da in ce domeniu ar fi acestea stabilite. Dupa mine ar conta numai cele legate de munca efectiva a fiecaruia (fara nepotism, subiectivism, adica.
  Cand vom stabili la noi astfel de criterii corecte de performanta se va cunoaste.

 3. nimeni says:

  via Guy Kawasaki? :)

 4. Ionut Popa says:

  Da, l-am descoperit si eu pe omul asta de curand…

Lasa un comentariu:

Your email address will not be published. Required fields are marked *