Modestia ca forma de lauda

De ce vreau bani? Ca sa imi iau casa, masina, sa merg in excursii, sa vad toate cursele de F1 live intr-un singur an, sa ma imbrac nu doar cu bun gust ci si cu haine scumpe, sa imi iau inel de aur alb (sa zica necunoscatorii ca e argint). E corect sa cauti doar sa faci bani, fara sa conteze cum ii aduci? Cred ca banii vin de la sine daca faci bine ce iti place, cu amendamentul ca trebuie sa arunci din cand in cand un ochi pe capitolul profitabilitate. Daca iti faci un scop din a face bani s-ar putea sa treaca viata pe linga tine pana faci rost de ei, sa ramai fara prieteni si sa iti dai seama ca banii nu inseamna nimic daca n-ai cu cine sa ii cheltui.

Ce ma enerveaza pe mine cand ma uit la televizor, de la revolutie incoace, sunt oamenii care continua sa se arate cu aceeasi magine de revolutionari, modesti, vesnic scarbiti de nesimtirea si coruptia din tara asta. Vorbesc aici de puloverul in carouri al unui fost premier, de camasile de blugi ale jurnalistilor chei si sasaiti (aia doi, stiti voi care) si de alte imagini asemenea, carora de ani de zile incoace li s-a marit contul in banca, dar nu si bun gustul si rafinamentul in ceea ce priveste hainele pe care le imbraca.

Poate e doar un mod de a-si continua ascensiunea, prin aceleasi metode ce necesita acceasi imagine, de revolutionar abia scos din casa, cu pasta de dinti in coltul gurii, de jurnalist sarman, care pune aflarea adevarului inaintea minutului de pieptanat. In cazul asta ii inteleg, nu cred ca articolul unui jurnalist la bogat ca Jiji ar mai fi credibil, daca n-ar umbla cu aceeasi camasa jerpelita pe care o purta acum ‘nspe ani.

Pana la urma asta se cheama falsa modestie, nu suntem toti prosti sa ne inchipuim ca trebuie sa umble cu ceasuri Swatch castigate la campania Coca – Cola pentru ca salariul de redactor sef nu le permite mai mult. Daca ati urmarit stirile in ultimele zile stiti la cine ma refer. Nu dau nume, s-ar putea sa lucrez in acelasi grup media cu unii dintre ei, dar nu sunt sigur. Nu am spiritul de sarit la harta al unui jurnalist nemancat, pentru ca mananc de 3 ori pe zi, cel putin, am ceas pe care mi l-am cumparat singur si am mai multe camasi decat tricouri. Nu sunt modest, n-am fost niciodata, pentru ca nu imi aduce nici un castig. Cum obisnuiesc sa spun "modestia este calitatea celor care nu au calitati".

ABONEAZA-TE PENTRU A PRIMI POSTARILE DIRECT PE EMAIL
Vei fi anuntat zilnic cand public articole noi pe blog!

De asemenea, ai putea dori...

Lasa un comentariu:

Your email address will not be published. Required fields are marked *