Epuizarea prin munca = moarte sigura

Daca n-ati citit inca, a mai murit cineva de epuizare, de data asta la Arad. Parca s-a lansat o moda noua, trista din pacate. Ma intreb de ce acum, de ce doua cazuri atat de apropiate? Cineva vrea sa traga un semnal de alarma? Sau doar aveam de-a face cu stiri de senzatie, care se vor ingropa apoi singure sub alte subiecte senzationale.

Situatia cu angajatorii din tara noastra (cei rai, cei buni sa ma scuze) o stie fiecare angajat roman, ori pe propria piele, ori de la cel putin jumate din prieteni. Inspectorii insa dau amenzi. Cam putin pentru o viata de om, sau doua in cazul de fata. Ar fi nevoie cel putin de o investigatie serioasa, iar in cazul in care se dovedeste ca angajatorul e de vina, sa plateasca pentru omor prin imprudenta sau cum se cheama fapta asta.

Tare mi-e teama insa ca nu se va intampla nimic, tot vom lucra in continuare si in weekend si peste program fara sa ne intrebe nimeni (normal, daca am facut mentosane in timpul saptamanii meritam ce muncim in plus), in camere insuficient luminate, fara aer conditionat sau cu el dat pe cald ca unui singur om ii este frig. De salarii si sumele trecute pe cartea de munca nu mai vorbesc.

Se mai mira unii de ce se satura muncitorii seriosi de tara asta si pleaca afara pe salarii mai bune. Nu cer prea mult, ci doar respect pentru ceea ce fac si respectarea legilor in general si Codului Muncii in particular. Oficial m-am saturat de tara asta, din nou!

ABONEAZA-TE PENTRU A PRIMI POSTARILE DIRECT PE EMAIL
Vei fi anuntat zilnic cand public articole noi pe blog!

De asemenea, ai putea dori...

Lasa un comentariu:

Your email address will not be published. Required fields are marked *