AMD confirma achizitia ATI

Pentru cei care urmaresc constant stirile din domeniu, nu este o surpriza achizitia ATI de catre AMD, Inquirer speculand deja de ceva timp aceasta miscare. Cu toate acestea nu putem sa nu fim uimiti de aceasta decizie deoarece AMD nu este acum intr-o pozitie foarte favorabila, principalul concurent Intel, lansand o noua gama de procesoare desktop si server cu performante mult superioare, preturi inferioare produselor AMD si chiar consum de curent mai redus.

Astel la mai bine de trei ani de la lansarea lui Athlon 64 Intel recastiga suprematia pe care a detinut-o foarte mult timp. Probabil decizia AMD de a cumpara ATI a fost luata la inceputul anului cand au aparut primele teste cu noua generatie de procesoare Intel, ce anticipau rasturnarea clasamentului performantei. Este de asteptat ca AMD sa poata riposta corespunzator in 2 ani minim, deci achizitia ATI se face pentru a solidifica pozitia firmei si a deschide noi perspective in segmentul chipset-urilor si chip-urilor grafice integrate.

Eu ma astept ca AMD sa poata oferi in scurt timp solutii complete procesor+chipset+placa video, concurand astfel cu succes Intel in domeniul unde detine suprematia ca cifra de afaceri de mult timp. Este bine stiut faptul ca cele mai vandute placi video sunt cele Intel integrate pe placile de baza (dpdv al numarului, nu al cifrei de afaceri), nu cele dedicate (produse in principal de ATI si nVidia).

Momentul achizitiei este destul de bine ales, noile chipset-uri ATI dovedindu-se destul de performante, fara probleme de fiabilitate si cu driveri mai maturi decat generatiile anterioare, deci AMD nu ar avea mari probleme in a oferi un pachet complet performant la un pret rezonabil. Aceste lucruri se prevad pe termen scurt, pe termen lung neavand foarte multe informatii, doar speculatii despre posibila crearea a unui chip ce integreaza functiile unui procesor cu cele ale unei placi video, totul folosind bineinteles o arhitectura unificata cu memoria.

Sunt curios care vor fi primele miscari Intel si nVidia, deocamdata acestia nefacand nici o declaratie in acest sens.

ABONEAZA-TE PENTRU A PRIMI POSTARILE DIRECT PE EMAIL
Vei fi anuntat zilnic cand public articole noi pe blog!

De asemenea, ai putea dori...

3 răspunsuri

  1. florin says:

    am si eu o probelma nu mai merge sa intalez dupa cd (original) crak pt placa video nu stiu ce sa fac de unde sa o iau daca stiti ceva datimi un link ms imi trebuie ATI Radeon 9200se ms frumos

Lasa un comentariu:

Your email address will not be published. Required fields are marked *