EULA – poate ar trebui sa citim termenii si conditiile inainte

Cine a instalat vreodata un program stie ca unul din pasii acestui proces consta in confirmarea utilizatorului ca este de acord cu termenii si conditiile stabilite de producatorul software-ului. Acesti termeni se cheama pe scurt EULA. Evident nu te obliga nimeni sa fii de acord cu acesti termeni, decat in cazul in care vrei sa instalezi si sa folosesti programul.

O problema cu aceste EULAe este ca le aflii dupa ce ai cumparat programul, ai desfacut cutia, ai pus CD-ul/DVD-ul in drive si incerci sa parcurgi etapa de instalare propriu-zisa. Este ca si cum ai semna pentru un credit si apoi ti s-ar comunica rata lunara, comisioanele si perioada de acordare.

Nici asta nu este o problema asa de mare daca termenii din EULA nu ar fi aberanti in unele cazuri, viitorul sistem de operare Windows Vista fiind unul din acestea. Pe WIRED, un site foarte recomandat pentru calitatea si subiectul articolelor, am citit acest manifest (zic eu) la adresa EULA Windows Vista. Este savuros si merita citit. Daca sunteti genul care folositi programe piratate atunci nu va intereseaza EULA-ul pentru Windows Vista (rusine sa va fie) :)

ABONEAZA-TE PENTRU A PRIMI POSTARILE DIRECT PE EMAIL
Vei fi anuntat zilnic cand public articole noi pe blog!

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. Vlad Popa says:

    EULA e ceva intre I agree si Next ?
    :)

Lasa un comentariu:

Your email address will not be published. Required fields are marked *