Ce face calculatorul din om cand stai prea mult in fata ecranului

Locatia: cel mai mare Internet Cafe din tara.
Cine: unul din clientii frecventi ai locului.
Cand: in timpul unui joc de CounterStrike.
Ce: o mica fandare catre stanga. Jucatorul lasa impresia ca se uita dintr-un unghi bizar asupra ecranului. Dupa mai multe secunde de nemiscare evident iti vine sa intrebi daca nu cumva a adormit. Cineva mai panicos intreaba “sa nu fii facut vreun atac, ceva, ca si asiaticii aia…”. Altcineva il misca incet, apoi dupa ce nu primeste nici o reactie il scutura serios. Individul isi revine incet si lasa impresia ca e ori “manga de obosit” (cum zicea un prieten haios) ori a luat unele substante cu proprietati halucinogene (aici mi-am dat doar cu presupusul, n-am suficienta experienta si nici nu caut).

Secunda doi, fruntea loveste suprafata monitorului, apar incercari de revenire la o pozitie normala, insa toate sunt sortate esecului. O alta persoana cheama supraveghetorul salii si il informeaza asupra situatiei. Acesta vine, observa situatia si dupa cateva secunde il intreaba pe “adormitul” nostru: Nu e mai bine sa dormi in patul tau? Counterul nostru revine brusc la viata, da dovada de vioiciune in miscari si pare ca si-a revenit complet si continua jocul. Supraveghetorul pleaca si de aici nu am mai urmarit situatia.

Intrebare: Eu cum puteam fi catalogat in perioada cand ma jucam 10 ore pe zii? Pasionat sau maniac. Daca atunci as fi recunoscut cu jumate de gura Sunt maniac, si ce daca? acum ma vad un simplu iubitor de calculatoare, maniac fiind cel care sta cel putin 20 de ore pe zi.

No comment din partea mea… Tu ai ceva de zis?

ABONEAZA-TE PENTRU A PRIMI POSTARILE DIRECT PE EMAIL
Vei fi anuntat zilnic cand public articole noi pe blog!

De asemenea, ai putea dori...

4 răspunsuri

 1. Andrei says:

  Pana la urma exista jocuri care te prind si sa zicem ca te tin in fata monitorului un timp destul de indelungat. Acum cativa ani AOE sau Diablo aveau acest efect asupra mea. dar toate merg pana la o anumita limita.

  Cazul omuletului de mai sus este jenant. Oare el nu are parinti care sa-i poarte de grija, caci singur nu e in stare clar, sa-l intrebe unde merge? Cum se poate sa stai intr-o sala de jocuri pana pici de pe scaun nu o sa inteleg niciodata. dar na, sunt mutle lucruri care nu le pot intelege :P like you said, no comment. :|

 2. Ionut Popa says:

  Pe masura ce imbatranesc imi dau seama cat de importanta este educatia pe care o primesti de la parinti. Ei ar trebui sa fie modele de urmat in viata de catre copii, plus lucrurile de care iti dai seama singur.

  Am spus-o, o repet si o voi mai repeta sigur: in societatea romaneasca, cu nivelul de trai foarte scazut, parintii trebuie sa se concentreze mai mult asupra asigurarii traiului zilnic si stau mai putin acasa. Efectele incep sa se vada si probabil se vor vedea si mai accentuat pe viitor.

 3. liviu says:

  Ai uitat sa spui ca era ora 3 noaptea… sau ma rog, dimineatza :)

 4. Pirahna says:

  Daca stai peste 36 de ore pe zi cum te mai numesti ?

  Eu ma cam satur de un joc dupa cateva ore (8-9) … de counter chiar mai repede … dar e bine ca exista mai multe jocuri deci nu prea ai cum sa te plictisesti de tot ;).

Lasa un comentariu:

Your email address will not be published. Required fields are marked *