De la stiri spectacol la stiri neinteresante si stiri copiate

Ca stirile de la ora 5 au ajuns un fel de “America’s most wanted” asta stim cu totii, ca cele mai violente evenimente fac exclusiv subiectul stirilor romanesti la fel. Jurnalismul nu mai este ce era inainte, si nu din cauza Internetului sau a a blogurilor.

Ce nu inteleg eu in contextul asta al urmaririi senzationalului este ce cauta stirile banale si neinteresante in lista subiectelor abordate de diverse publicatii online. Cel mai bun exemplu este cel al cursului valutar si al evolutiei burselor pe plan international. Oare e asa de important ca a mai crescut EURO cu 2 bani sau ca bursele au deschis iar in crestere (si evident vor inchide seara tot in scadere).

Si ca sa fie totul perfect bruma de publicatii care mai fac stiri si articole bune sunt copiate cu nesimtire de scrapere/parsere si cine mai stie ce. Internetul a ajuns ca un club foarte aglomerat in care desi stii ca vrei sa mergi la bar sa iti iei o Pina Colada s-ar putea sa nu poti ajunge la destinatie. Imi inchipui cum e pentru cei care nu stiu ce sa caute pe Internet.

ABONEAZA-TE PENTRU A PRIMI POSTARILE DIRECT PE EMAIL
Vei fi anuntat zilnic cand public articole noi pe blog!

De asemenea, ai putea dori...

Lasa un comentariu:

Your email address will not be published. Required fields are marked *