Il urasc si il iubesc pe Google

Folosesc serviciile Google cam de cand am avut acces la Internet. Rand pe rand am asistat la lansarea noilor servicii Google, iar multe din ele le folosesc zilnic, in special Gmail si Calendar. Chiar daca Google nu a luat prea multe amenzi pentru monopol, cum s-a intamplat cu Microsoft, sunt convins ca monopolul detinut de Microsoft acum cativa ani e mic copil pe langa practicile actuale si pozitia in piata a Google.

E de ajuns sa cititi mai multe articole interesante despre Google (1, 2, 3, 4 si multe altele) sau sa fiti webmaster care stati la mila gigantului Internetului si incet incet se creeaza o imagine diferita de cea proiectata de echipa de PR: “Do no evil”. Eu sunt subiectiv, stiu, pentru ca am motivele mele personale sa fiu suparat pe Google, dar asta nu inseamna ca cei suparati pe Google nu au dreptate nu?

Multa lume incepe sa se planga de calitatea rezultatelor cautarilor furnizate de Google, de insistenta cu care este impins Google+ in fata, si alte magarii care incep sa-i sacaie si pe utilizatorii de rand, dar mai e mult pana departe.

Google cred ca mai are multi ani de trait (a se vedea ca Microsoft nu a picat in umbra complet nici macar azi, dupa ani lungi de decadere), dar astept sa vad cand se va produce ruptura. Eu mizez pe acel trimestru in premiera cand Google va scadea fata de intervalul precedent dpdv financiar. La fel va pati si Apple, dar pe ei nu sunt suparat asa de mult, deci nu le pregatesc niciun articol.

Alternativele?

OK, sa zicem ca Google pica maine, ce facem in continuare, ce servicii folosim? Problema e ca majoritatea serviciilor Google sunt cele mai bune pe domeniul lor, deci nu orice alternativa va fi OK. Zilele trecute am avut multe probleme cu calculatorul si m-am chinuit foarte mult sa gasesc raspunsuri le problemele mele pe Google, de multe ori ajungand si pe pagina 10 a rezultatelor cautarilor, fara niciun rezultat. Nici Bing nici Yahoo nu mi-au fost de mai mult ajutor, oricat as fi de tentat sa sar in barca lor.

Azi ma bucuram cat de usor este sa imi fac un calendar de evenimente si sa il impart cu cineva, lucru care mi se pare un cosmar in Outlook (si nici nu sunt sigur ca se poate face sau cum se face).

Google e periculos, mi-e clar, dar din pacate nici nu prea ai alternative sau alternativele existente sunt proaste. E exact ca situatia politica din Romania, unde Google este Basescu, ca sa fim clari.

ABONEAZA-TE PENTRU A PRIMI POSTARILE DIRECT PE EMAIL
Vei fi anuntat zilnic cand public articole noi pe blog!

De asemenea, ai putea dori...

Lasa un comentariu:

Your email address will not be published. Required fields are marked *