Cum concurenta adevarata face clientul fericit: Dropbox vs Google Drive

Sunt utilizator de Dropbox PRO de cativa ani buni si sunt foarte multumit de serviciile lor. Pentru $99 pe an am 50 GB de date care sunt sincronizate automat intre toate calculatoarele, telefoanele si tabletele mele unde ruleaza Dropbox. In plus timp de 30 de zile pot recupera automat orice fisier sters daca ma loghez pe site-ul Dropbox.

Google a lansat Drive acum cateva luni, un serviciu pe care refuz sa-l folosesc din principiu deoarece relatia mea de dragoste cu Google s-a transformer in ura in ultimii 2 ani, motiv pentru care nu cred ca o mai folosesc orice serviciu nou Google (poate doar daca va fi extrem de util si nu va exista alternativa viabila). Multa lume a punctat faptul ca Drive va omori Dropbox, lucru care nu s-a intamplat inca.

Realist vorbind nu cred ca Dropbox va exista in 2015, cel putin nu in forma actuala, dar asta nu impiedica mica companie (comparat cu Google) sa incerce sa rectifice unul din punctele vulnerabile fata de Google Drive: pretul per gigabyte. Astfel, incepand de azi, cei 50 GB pe care ii am la dispozitie s-au transformat in 100 GB, fara vreun cost suplimentar pentru mine.

Sper ca Dropbox mai are si alte atuuri in maneca, nu doar lupta pretului, pe care are sanse mari sa o piarda in fata Google (si asa serviciile Dropbox sunt mai scumpe in clipa de fata). Avem nevoie de competitie, altfel cel mai mare peste dicteaza ceea ce avem voie sa facem, ce nu avem voie si pretul pe care il platim pentru serviciile utilizate. Avem nevoie de competitori pentru Internet Google.

Dropbox creste spatiul oferit pentru stocare & sincronizare

Dropbox creste spatiul oferit pentru stocare & sincronizare

ABONEAZA-TE PENTRU A PRIMI POSTARILE DIRECT PE EMAIL
Vei fi anuntat zilnic cand public articole noi pe blog!

De asemenea, ai putea dori...

Lasa un comentariu:

Your email address will not be published. Required fields are marked *