Inca un pas catre masinile care se conduc singure

Probabil multi stiu intamplarea in care Bill Gates comparara calculatoarele cu industria auto. Cu toate ca PC-urile avanseaza intr-un ritm mult superior masinilor, nici acestea nu au stat cu mainile in san anul acesta. In premiera Lexus a lansat primul autovehicul comercial cu functia de asistenta la parcarea laterala si cu spatele:

Industria auto se indreapta cu siguranta catre momentul in care contributia soferului va fi redusa la un minim, acesta trebuind sa specifice doar destinatia si ora cand doreste sa fie dus inapoi acasa, masina urmand a se parca singura in cel mai apropiata parcare, unde va plati singura taxa aferenta stationarii direct din contul posesorului.

Pana atunci insa mai sunt niste pasi de facut, dar producatorii nu stau cu mainile in san. Ieri am citit despre Siemens care va introduca in curand o tehnologie de recunoastere a semnelor de circulatie, ce va permite ajustarea automata a vitezei automobilului in functie de limitele de viteza stabilite.

Nici Honda nu se lasa mai prejos si anunta viitoarea sa generatie de sistem de navigatie prin satelit, ce va permite adaugarea de comentarii despre diverse locatii vizitate, ce apoi pot fi vizualizate de alti soferi care se indreapta sa zicem catre acelasi restaurant. Sistemul mai informeaza soferul si asupra conditiilor meteorologice din zona in care se afla, update-urile fiind realizate la fiecare 10 minute.

Voi ce credeti ca se va mai inventa la anul? Sau ce v-ati dori pe masina proprie…

ABONEAZA-TE PENTRU A PRIMI POSTARILE DIRECT PE EMAIL
Vei fi anuntat zilnic cand public articole noi pe blog!

De asemenea, ai putea dori...

3 răspunsuri

 1. pai daca masina va merge singura dispare placerea condusului…
  altfel spus, vom fi proprietari de automobil dar ne vom simti ca in autobuz :)
  si probabil ca automobilele sport, nervoase etc vor disparea….sau oamenii se vor da cu ele doar pe trasee special amenajate

 2. Problema nu e ce se va inventa (vezi:

  Intrebarea este cand va ajunge "on the market"….

 3. Ionut Popa says:

  Nu cred ca multi soferi din Bucuresti ar fi suparati sa ii duca masina proprie singura la serviciu zilnic, iar ei sa citeasca linistiti ziarul, fara sa se claxoneze cu alti participanti la trafic si sa se enerveze inutil :)

Lasa un comentariu:

Your email address will not be published. Required fields are marked *