Slab, foarte slab la MWC 2013

MWC 2013

Am avut ocazia anul acesta să particip pentru prima dată la MWC (Mobile World Congress) în Barcelona, un târg IT de care auzisem de multe ori. Ce să zic, puteam să aleg un alt an, pentru că în 2013 MWC nu prea a avut ce să ne arate. M-am simţit ca la CeBIT în 2005, ultima oară când am călcat pragul MESSE-ului din Hanovra.

Simt că următorii ani vor fi si mai grei pentru MWC, în ciuda faptului că organizatorii anunţă de la an la an mai mulţi participanţi, mai mulţi vizitatori şi spaţiu de expunere crescut. Anul acesta de exemplu companiile nu s-au înghesuit deloc să lanseze produse noi şi cele noi au fost fie lansate cu o săptămână înainte la un eveniment separat (vezi HTC One), fie s-au lansat fără tam-tam (vezi Samsung Galaxy Note 8.0).

Nu cred că este vina MWC-ului că producătorii lansează produsele mari separat, ci pur şi simplu o decizie normală a companiilor mari de a acapara toată atenţia presei prin organizarea de evenimente dedicate produselor de top. La un târg faima se împarte procentual la spaţiul ocupat de standul propriu, nu?

În plus producătorii sunt în concurenţă din ce în ce mai acerbă, cu lansări din ce în ce mai apropiate una de alta (mă refer la lansările de generaţii noi), deci orice întârziere când ai produsul gata de arătat nu îşi are rostul în clipa de faţă.

Nu mai zic de faptul că imediat după lansarea unui nou produs găseşti pe Internet cam tot ce vrei să ştii despre el: poze, video-uri, reviewuri la faţa locului, hands-on-uri, prime impresii, pe lângă o tonă de materiale oficiale, deci nu prea are sens să vrei să te duci la un târg IT precum CES, MWC, CeBIT sau IFA ca să te joci cu el. Mai bine aştepţi să apară în magazine la dealerul local, în caz că e ceva ce a scăpat presei online şi vrei să te asiguri că iei decizia cea mai bună.

Mă aştept deci ca târgurile IT să scadă în importanţă şi mai mult în anii următori, iar lansările importante de produse să se facă separat, în cadrul unor eveniment controlate complet de producător. Apple face asta de ceva timp şi nu le-a fost deloc rău până acum.

Dacă vreţi totuşi să vedeţi cam ce s-a lansat la MWC 2013 aruncaţi un ochi aici, sunt multe clipuri de văzut.

ABONEAZA-TE PENTRU A PRIMI POSTARILE DIRECT PE EMAIL
Vei fi anuntat zilnic cand public articole noi pe blog!

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. Daniel says:

    Citind postul asta parca mi-am recitit editorialul de aici: http://www.giz.ro/gadgeturi/viitorul-lansrilor-de-gadgeturi-editorial-26733/ :))

Lasa un comentariu:

Your email address will not be published. Required fields are marked *