Marketing-ul bun nu face 2 lei fara un produs de calitate

Nu e mereu evident, dar am un exemplu numai bun. Trafic.ro cred ca este un site care a anuntat anul trecut prin newslettere o gramada de imbunatatiri adusi celui mai celebru sistem de monitorizare a traficului Internet autohton.

Cu toate acestea cei de acolo nu au inteles ca problema nu sta in cateva functii mai mult si mai putin utile ci in nucleul sistemului, care are probleme grave. Cei care folosesc pe site si Google Analytics si BRAT stiu bine despre ce vorbesc: discrepante grave fata de ce indica Trafic.ro.

Parerea mea e ca oricate mici functii o sa bage pe teava, cat timp nu umbla la sistemul de calcul al statisticilor, nu fac nimic. Probabil in 2008 se vor retrage si mai multe situri importante din Trafic.

Mai jos cea mai recenta functie introdusa: afisarea page rank-ului Google, pe care nici Google nu il mai foloseste.

page-rank

ABONEAZA-TE PENTRU A PRIMI POSTARILE DIRECT PE EMAIL
Vei fi anuntat zilnic cand public articole noi pe blog!

De asemenea, ai putea dori...

5 răspunsuri

 1. Ionut Popa says:

  Pai si crezi ca Brat si Google s-au inteles intre ei de au statistici foarte apropiate?

  In plus rezultate nu au cum sa fie diferite pentru masuratori care folosesc aceeasi metodologie, a se citi utilizatori absolut unici si afisari.

 2. ionut tudor says:

  buna,
  cand spui de aceste discrepante nu inseamna ca aceste discrepante sunt grave. sunt doar niste discrepante intre mai multi vendori de webanalytics, ceea ce e foarte normal sa se intample.

  multumesc.

 3. ionut tudor says:

  in primul rand GA foloseste 1st party cookie iar BRAT si trafic 3rd party. deci nu e aceeasi metodologie.

  in al doilea rand, diferentele dintre GA si Trafic sunt mai mici decat cele dintre GA si BRAT.

  in al treilea rand diferentele sunt date si de pozitionarea scriptului in pagina, la BRAT scriptul fiind imediat dupa tag-ul body. la trafic e de obicei in footer… la site-uri care au homepage-uri foarte mari (ex prosport > 3 mega), utilizatorul poate pleca de pe pagina inainte sa se incarce sigla trafic…

  in fine, sunt multe de discutat pe tema asta…cert e un singur lucru : diferentele dintre sisteme de monitorizare diferite sunt absolut normale.

  o zi buna.

 4. Ionut Popa says:

  Nu conteaza cum masori atat timp cat zici ca masori acelasi lucru. Afisarile sunt afisari indiferent cum le masori, iar vizitatorii pe 24 de ore sunt tot vizitatori, deci trebuie sa dea la fel pe toate sistemele.

 5. Bine…daca zici tu…Filozofic vorbind ai dreptate, tehnic nu.
  Ori, eu sunt un om tehnic, nu un filozof.

  Sa ai o zi buna.

Lasa un comentariu:

Your email address will not be published. Required fields are marked *