Dreamhost Private Servers: cand shared hosting nu mai e de ajuns

Dreamhost Private ServersCum probabil am mai mentionat, de la inceputul anului am blogul hostat pe Dreamhost. Primul an m-a costat 22,4 dolari pentru 200 GB de spatiu pe server si 2000 GB de trafic lunar, la care saptamanal se adauga 1 GB spatiu si 16 GB trafic.

Toate bune si frumoase, cei de la suport sunt draguti, doar ca dezavantajele sunt clare, ca la orice serviciu de hosting: in clipa in care aduni mai mult trafic sau ai un peak si incepi sa incetinesti serverul toti au de suferit, moment in care cei de la hosting intervin si iti taie procesele consumatoare, omorand de cele mai multe ori situl, pana se linistesc vizitatorii tai.

Cu toate acestea tin la Dreamshost, azi la lista mea de motive adaugandu-se si lansarea unui nou serviciu: Dreamhost Private Servers. Practic poti inchiria o masina virtuala pe care ti-o configurezi singur, adica spui cat RAM vrei sa aiba si ce la ce frecventa sa ruleze procesorul. Momentan poti varia intre 150 si 2300 ambele valori, simultan. Practic iti poti face situl sa mearga mai repede sau mai incet, depinde de tine.

Cum cu mai multa putere vin si mai multe responsabilitati, ai mai multe optiuni de configurare, dar si mai multe probleme care se pot ivi daca modifici ceva la care nu te prea pricepi. Alt dezavantaj este ca ai nevoie de invitatie acum ca sa te inscrii in program, dar au promis ca pe viitor se va rezolva si acest aspect. Mi se pare o idee super tare, poate o au si altii, dar cat timp Dreamhost o sa isi imbunatateasca serviciile eu nu cred ca voi pleca de la ei.

ABONEAZA-TE PENTRU A PRIMI POSTARILE DIRECT PE EMAIL
Vei fi anuntat zilnic cand public articole noi pe blog!

De asemenea, ai putea dori...

6 răspunsuri

 1. Stefan says:

  Cam nasoala treaba. Practic eu platesc un serviciu: sa am un site up and running. E ca si cum ti-ar zice taximetristul ca te duce pana la Baneasa, pana la Otopeni mergi pe jos.

 2. Ionut Popa says:

  E un punct de vedere, dar nimeni nu te vrajeste sa iti iei hosting sharuit (cei de la Dreamhost explica clar care sunt dezavantajele).

  Poti opta pt un server dedicat, si atunci taximetristul te duce pana la Otopeni, dar iti ia tarif extraurban :)

  Chiar daca Dreamhost nu este cel mai bun serviciu de hosting cu siguranta este cel mai funny. Mai jos un fragment din ultimul newsletter:

  “Whew, the dog days of August. Just about time for a DreamHost July
  newsletter.

  I know it’s too hot to read all this, and especially since you’ve
  diverted all your electricity to your ac (except you, Australians), I’ll
  keep this newsletter how I like my women, short and rough.

  But, as anybody who’s gone to the bathroom after a little woman who
  forgot to flush will tell you, BIG things can come in small packages!”

 3. Costin says:

  Dreamhost nu va fi niciodata una din preferintele mele. Am avut hosting la ei, am plecat dupa putin timp. Downtime mare, servicii jenibile.

 4. Ionut Popa says:

  Si eu am experimentat downtime semnificativ in primele 3-4 luni, dar suportul a fost mereu prezent, fapt ca m-a facut sa raman.

 5. liviu says:

  la dreamhost depinde de norocul pe care-l ai. daca ai noroc de un server lejer atunci e OK, daca nimeresti pe un server care gazduieste site-uri cu spike-uri de trafic atunci o sa suferi downtime. eu pana acum, sa bat in lemn, nu am avut downtime-uri. si am 8 luni de cand sunt la ei.

 6. pcostin says:

  De 6 luni am un account la ei…si merge bine. Pretul este imbatabil. Bat in lemn sa nu fiu lovit de downtime-ul cel rau.

Lasa un comentariu:

Your email address will not be published. Required fields are marked *