Internetul broadband de la RDS e chiar decent in provincie

rds cable linkLocuind in Bucuresti de multi ani m-am obisnuit cu conexiunea la Internet care merge cu cativa megabytes pe secunda metropolitan si sute de kilo extern. Mereu a fost ca o calatorie in timp cand mergea acasa la Valcea in provincie si stateam pe net cu viteze gen dial up (hai ISDN, ca sa nu fiu rau). De DC++ si torrenti nu se punea problema.

De cateva zile insa parintii mei au trecut pe RDS CableLink. Eram curios sa vad cat de bine se misca  comparativ cu conexiunea anterioara si netul meu de cartier din Bucuresti. Pentru 28 RON pe luna nu ma asteptam la ceva deosebit, dar am fost placut suprins sa vad ca pot descarca de pe torrenti cu 1,5 – 2 MB pe secunda pe o conexiune wireless (de pe calculatoare din Bucuresti, deci nu metropolitan). In conditiile in care in Bucuresti pe conexiune wireless nu trec de 2MB pe secunda zic ca e bine.

Browsing-ul merge foarte bine, serviciile Google incarcandu-se chiar nesperat de rapid, as zice ca mai rapid ca in Bucuresti. Pana acum nu mi s-a deconectat nici conexiunea, deci lucrurile par a fi chiar de partea RDS.

Exista si parti neplacute, dar minore as zice eu:

  • clasica intarziere de cateva zile a celor care vine sa te branseze
  • nu s-au bagat sa configureze routerul wireless de acasa
  • nu dau prea multe detalii despre cum sa configurezi routerul (noroc ca stiam ca e vorba de PPPoE)

In conditiile astea cred ca in cativa ani in toate orasele mai mari (de cateva zeci de mii de locuitori) vor fi disponibile conexiuni la Internet de mare viteza la preturi chiar accesibile. Acum mai ramane sa apara si serviciile si site-uril pe care sa merite sa le platesti/utilizezi.

ABONEAZA-TE PENTRU A PRIMI POSTARILE DIRECT PE EMAIL
Vei fi anuntat zilnic cand public articole noi pe blog!

De asemenea, ai putea dori...

2 răspunsuri

  1. cti97 says:

    daca e PPPoE atunci e Fiberlink, nu Cablelink :)

  2. Ionut Popa says:

    hmm, pe hartia care ti-o da la instalare zicea ca e cable link. Nici nu cred ca a ajuns fibra in Valcea

Lasa un comentariu:

Your email address will not be published. Required fields are marked *