Vodafone si Cartela Internet – teapa cu comisioanele ascunse

Printre companiile care ma scot din sarite se numara si Vodafone, impreuna cu toti operatorii de telefonie mobila de pe planeta. Nu am folosit serviciile tuturor, dar cei cu care am avut de-a face m-au dezamagit sau, de cele mai multa ori, suparat rau de tot.

Sa revenim la Vodafone. De ceva timp am o cartela pre-pay pentru Internet pe laptop – cea de aici. Stim cu totii cum merge treaba cu cartelele pre-platite: cand nu mai ai credit mai bagi niste bani si gata, esti pe fir din nou.

Am optat pentru cartela pentru ca pot cumpara credit valabil 30 de zile cand stiu ca plec pe undeva (prin tara) si ma astept sa nu am net. Azi a venit momentul sa mai bag niste bani, si am intampinat niste probleme, evident.

Cea mai mare sursa de suparare este faza cu comisioanele ascunse: am adaugat 15 EUR pentru ca am vrut sa adaug optiunea de 15 EUR. Trec prin toti pasii si vad in cont ca ti se adauga 14.59 EUR, insuficienti pentru optiunea de 15 EUR, bineinteles. Ii injur prima oara pentru ca nu este trecut nicaieri comisionul si nici nu te atentioneaza ca suma adaugata in cont nu va coincide cu ce iti ramane dupa ce isi ia Mobipay tributul, drept urmare creditul adaugat nu va fi suficient.

Urmeaza pasul 2, adaugarea a 1 EUR ca sa rotunjesc creditul. Urmez pasii anteriori, si vad ca suma minima de realimentare este “0.0 RON 4”, de unde deduc (ca un inginer care este) ca Vodafone vrea de la mine minim 4 EUR. Urmeaza reintroducere detaliilor platii (desi am bifat anterior ca vreau sa fie memorate aceste detalii pentru platile urmatoare) si se efectueaza plata. Vad in cont 18.97 EUR, de unde deduc ca cei 4 EUR au devenit 4.39 EUR. Este o suma mai apropiata de cei 19 EUR adaugati de mine in total, dar ce mai conteaza, stim cu totii ca PC-urile nu sunt prea exacte la calcule matematice.

Ah, si la toate sumele se adauga TVA, fapt detaliat pe site-ul Vodafone ce-i drept. Ce e ciudat este ce orice pret care tine de un abonament sau telefon are TVA-ul inclus in pretul afisat. La cartela se schimba lucrurile, normal. Iar in cont iti este listata suma fara TVA.

Si inca cateva detalii mici, suparatoare:

  • Nu ai nicaieri un istoric al platilor facute pe contul de cartela Internet
  • Cand suni la serviciul clienti esti redirectionat spre site, sa iti rezolvi singur problemele acolo
  • Site-ul nu merge bine decat pe Internet Explorer, dar asta nu se spune nicaiari. El merge de fapt pe orice alt browser, dar nu poti adauga optiunea dorita in clipa in care ai banii in cont decat daca esti logat pe IE.

Nu am adaugat acestui post eticheta “Romania” pentru ca am de gand sa va povestesc despre SMS-urile Premium canadiene candva, o teapa mult mai tare decat cacaturile Vodafoniene.

Cartela Vodafone e in categoria tepelor mici enervante

Cartela Vodafone e in categoria tepelor mici enervante

ABONEAZA-TE PENTRU A PRIMI POSTARILE DIRECT PE EMAIL
Vei fi anuntat zilnic cand public articole noi pe blog!

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. Alex says:

    folosirea cuvintelor vomafon si tzeapa in aceeasi propozitie ar trebui considerata pleonasm si tratata ca atare :-D

Lasa un comentariu:

Your email address will not be published. Required fields are marked *