Documentar: moartea si renasterea masinii electrice

Who killed the electric car?Daca va plac conspiratiile, musamalizarile, manipularile si masinile electrice cu siguranta v-ar place documentarul film Who killed the electric car? Documentarul pune niste probleme foarte interesante si incearca sa aprinda lumina asupra faptelor care au dus la disparitia EV1, prima masina electrica “serioasa”, produsa de gigantul american GM.

Documentarul este foarte bine realizat si se ia de toate partiele care ar putea fi banuite ca sunt vinovate de esecul masinii electrice acum cativa ani in California si restul lumii: consumatorii, companiile petroliere, producatorii de masini, guvernul american, tehnologia de producere a bateriilor, hydrogen fuel cell-urile si CARB (California Air Resource Board).

In mod surprinzator, bateriile sunt singurele nevinovate de esecul masinii electrice. Din fericire viitorul suna binisor, prin prisma aparitiei masinilor hibride, cu motoare electrice si pe benzina. Dorumentarul este un must see.

Update – La cativa ani de cand am scris acest post se intampla un lucru foarte frumos: masinile electrice revin in atentia consumatorilor prin eforturile exemplare ale companiei Tesla, care a vrajit cumparatorii cu Tesla Roadster apoi Model S si cu SUV-ul Model X (anuntat, inca nelansat). Viitorul suna bine acum pentru cei vor sa calatoreasca fara a afecta (prea mult) mediul inconjuratori poluand cu automobilul motorizat de combustibili fosili.

ABONEAZA-TE PENTRU A PRIMI POSTARILE DIRECT PE EMAIL
Vei fi anuntat zilnic cand public articole noi pe blog!

De asemenea, ai putea dori...

3 răspunsuri

 1. Mihai Dragomir says:

  In legatura cu documentarul.. de unde pot sa il iau si eu? Sunt foarte curios si chiar vreau sa il vad. Eventul un dvd sa cumpar… sunt foarte interesat de tema asta. Mersi.

 2. Ionut Popa says:

  Nu stiu daca se comercializeaza la noi DVD-ul cu documentarul. Pe DC++ nu pot sa te indrum sa cauti. Cum l-am vazut nu pot sa spun, sa zicem ca l-am vazut la un prieten :)

 3. Mihai Dragomir says:

  ok, mersi. Daca afli ceva te rog sa ma anunti pe mine.
  Mersi.

Lasa un comentariu:

Your email address will not be published. Required fields are marked *