O saptamana cu iPhone-ul, inventia anului

apple iphone Am citit totul despre el, am asteptat cu nerabdare sa ajunga pe meleagurile noastre, am incercat sa imi imaginez cat de cool este interfata, cat de bine este construit.

Saptamana trecuta visul a devenit realitate, iPhone-ul a poposit si la noi, la go4it.ro. Prima impresie a fost puternica, m-a dat pe spate. Deja ma gandeam sa imi cumpar unu, dar instinctul de conservare m-a facut sa mai astept putin, sa il “aprofundez” putin.

Magia a disparut dupa trei zile, cand am realizat ca in spatele interfetei multi touch, a animatiilor excelente ale meniului nu se afla nimic. Nici o setare pentru camera video, nici un manager de fisiere, nici o posibilitate de a crea playlist-uri sau copia fisiere fara iTunes. Nici macar o carcasa iPhone.

Cine a spus ca iPhone-ul este un smartphone n-a avut unul vreodata. Practic aveam de-a face cu un iPod cu functie de telefon. Limitarile sunt prea multe, mai ales ca sunt facute intentionat.

Vazand succesul iPhone in SUA, foarte contrastant cu cel din UK sau Germania, iti dai seama de diferentele culturale, unde “batranii” europeni se dovedesc mai isteti, nu inghit fara sa mestece galusca rece servita de Steve Jobs.

Nu vreau sa ii fac prosti pe americani, dar trebuie evidentiat faptul ca europenii sunt mult mai destepti. Deci, ca sa nu se raceasca ciorba, luati-va un Nokia, Sony Ericsson sau HTC. iPhone-ul este doar o gluma, un accesoriu pentru fitzosi.

ABONEAZA-TE PENTRU A PRIMI POSTARILE DIRECT PE EMAIL
Vei fi anuntat zilnic cand public articole noi pe blog!

De asemenea, ai putea dori...

8 răspunsuri

 1. Ionut Popa says:

  Este foarte posibil, dar oricum din lista de aplicatii cu care vine, se vede clar ca iPhone-ul este gandit in principal pentru americani, nu europeni.

 2. Ion says:

  Nici n-am pus mana pe unul inca si stiu ca nu-mi place.
  Referitor la succesul care l-a avut in SUA vs Europa, poate se datoreaza si faptului ca acolo a fost lansat in premiera, nu stia nimeni ce poate, pe cand in europa deja se cunosteau neajunsurile lui

 3. novo says:

  Mai degraba campania de marketing a deceniului decat inventia anului.

 4. Ionut Popa says:

  Americanii s-au grabit sa ii zica inventia anului, iti dai seama

 5. liviu says:

  wow. prima concluzie fara perdea din partea presei de pe la noi. Felicitari man!

 6. Interesanta impresie :)
  Nu am ajuns sa pun mana pe el, dar sincer, nici un cred ca voi renunta la Nokia prea curand….

  Ca si campanie insa, iPhone este produsul anului, de departe

 7. Ionut Popa says:

  E produsul anului, dar nu e cel mai bun produs din 2007 :) Ce face marketingul asta…

 8. Victor says:

  ai dreptate si imi place finalu` cu fitzosii :)
  htc rulz, pret/calitate mai bun decat la nokia.oferta mai variata.

Lasa un comentariu:

Your email address will not be published. Required fields are marked *