Critica de film: Ocean’s Thirteen (2007)

Ocean's ThirteenDescriere IMDB
Regizor: Steven Soderbergh
Actori: George Clooney, Brad Pitt, Matt Damon, Al Pacino

N-are sens sa mai spun ca Ocean’s Thirteen este urmarea lui Ocean’s Eleven si Ocean’s Twelve, o serie de filme despre niste hoti destepti, dar baieti buni, care fura de la alti baieti rai (deci nu se aplica legea in cazul asta). De data asta baietii se intorc la Las Vegas, unde vor sa il razbune pe Reuben, tepuit de Willie Bank (Al Pacino). Nu vor sa fure din cel mai nou si luxos cazino construit de Bank, ci doar sa il faca pe acesta sa piarda multe milioane, plus sa ii fure distinctiile 5-diamante, pe care le-a primit pentru alte cazinouri ale sale.

Fiindca suntem in 2007 s-au gandit sa introduca si factorul IT, adica un sistem de supraveghere avansat, dotat cu inteligenta artificiala, care urmareste tot ce se intampla in cazino, vede daca reactiile oamenilor sunt sau nu prea exagerate, asa putand realiza daca persoana respectiva a trisat sau nu. Pana aici nimic prea SF, dar acum incep povestirile de adomit copii. Sistemul de securitate este dotat cu hard disk-uri ce insumeaza cativa exabytes, adica un milion de terabytes. Ca sa va faceti o idee eu scriu acum de pe un calculator cu un harddisk de 0.1 terabytes.

Nu zic ca astfel de cifre ar fi exagerate, ci doar ca putine companii si-ar permite astfel de servere de stocare, care in plus sigur n-ar incapea intr-un subsol de cazino, daramite sa aiba un generator de urgenta, in caz ca cineva ca Ocean’s Thirteen s-ar gandi sa taie curentul. Deci toata tarasena cu crearea unui cutremur artificial, pentru a obliga sistemul sa se restarteze este vrajeala: era suficient sa taie curentul, cum se gandisera initial.

Lasand la o parte inexactitatile calculatoristice filmul este mediocru, deja elementul surpriza fiind folosit in celelalte serii, unde stii ca orice miscare a adversarilor a fost anticipata si cumva contracarata, deci si aici totul va iesi cu bine. Sper sa nu le vina ideea sa faca si Ocean’s Fifteen, peste alti 3 ani. Ar fi dureros pentru ei.

ABONEAZA-TE PENTRU A PRIMI POSTARILE DIRECT PE EMAIL
Vei fi anuntat zilnic cand public articole noi pe blog!

De asemenea, ai putea dori...

Lasa un comentariu:

Your email address will not be published. Required fields are marked *